Έτοιμοι να οργανώσετε ένα playdate; Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Tips για να οργανώσετε ένα επιτυχημένο playdate.

Μαργαρίτα Νικολάου
Έτοιμοι να οργανώσετε ένα playdate; Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Bigstock

Τα ραντεβού δεν τελείωσαν όταν έγινα μαμά, για την ακρίβεια άλλαξαν τόπο, χρόνο, θέμα και φυσικά καλεσμένους.

Μπορεί να διοργάνωνα συναντήσεις με φίλους και γνωστούς πριν παντρευτώ, όμως αυτό συνέχισα να το κάνω και όταν ήρθε στον κόσμο η κόρη μου. Ακόμη θυμάμαι τα playdates που διοργάνωνα στο σπίτι μου. Καλούσα μαμάδες παιδιών που η κόρη μου έκανε παρέα, μαγείρευα και ετοίμαζα λιχουδιές για μικρούς και μεγάλους και περνούσαμε ένα υπέροχο απόγευμα όλοι μαζί.

Επίσης η ακαταστασία ήταν κάτι που δεν με προβλημάτιζε ποτέ. Μάζευα τα παιχνίδια στο τέλος, αν και πάντα, όλες οι καλεσμένες μαμάδες έβαζαν ένα χεράκι για να μπουν τα παιχνίδια στα αποθηκευτικά κουτιά σε χρόνο dt.

Ακόμη θυμάμαι το πρώτο playdate και φυσικά τη χαρά της κόρης μου που οι φίλοι της (ήταν 2 ετών) μπήκαν στο σπίτι μας και άρχισε να τους δείχνει το δωμάτιο και τα παιχνίδια της.

Αφού έκανα μια μικρή εισαγωγή για εμένα -μου αρέσουν οι εισαγωγές- θα περάσω στα tips. Γιατί αγαπημένοι μου γονείς, μπορεί να κανονίζατε ραντεβού πριν τα παιδιά, αλλά θα συνεχίζετε να κανονίζετε ραντεβού, για παιχνίδι όμως, και μετά τον ερχομό των παιδιών.

Για να οργανώσετε ένα επιτυχημένο playdate ακολουθήστε τις συμβουλές μου με το τι να κάνετε και τι να αποφύγετε.

playdate-mamades.jpg

Πάντα να ετοιμάζετε σνακ ή να πηγαίνετε ένα δώρο σνακ

Όταν κάποιος ανοίγει το σπιτικό του για να το κάνει παιδική χαρά για ένα μάτσο πιτσιρίκια ή μωρά, θα πρέπει να μην πάτε με άδεια χέρια. Όχι, μην πάτε σνακ για τα παιδιά, για αυτό θα έχει φροντίσει η οικοδέσποινα. Αγοράστε μπισκότα, donut, κουλουράκια ή κέικ, που πάνε με τον καφέ ή το τσάι που θα σας σερβίρει.

Είστε η οικοδέσποινα; Τότε θα πρέπει να έχετε αλμυρές επιλογές για μικρούς και μεγάλους, καθώς επίσης και γλυκές επιλογές, σε περίπτωση που οι καλεσμένοι σας έρθουν με άδεια χέρια. Λουκανικοπιτάκια, τυροπιτάκια, cupcakes, φρούτα, λιωμένη σοκολάτα, mini τοστάκια ή πίτσα είναι μερικές καλές προτάσεις.

Πάντα να τηρείτε τους χρόνους

Όταν οργανώνετε ένα playdate θα πρέπει να αναφέρετε και τη διάρκειά του. Δεν θέλετε να μείνουν πολύ αλλά ούτε να φύγουν και νωρίς.

Σε περίπτωση που είστε καλεσμένοι φροντίστε να πάτε στην ώρα σας.

Κρατήστε τα άρρωστα παιδιά μακριά

Μπορεί το μικρό σας να απογοητευτεί που δεν θα πάει στους φίλους του, όμως καλύτερα να απογοητευτεί εκείνο παρά οι άλλοι γονείς που θα έχουν άρρωστα τα παιδιά τους μετά τη συνάντηση μαζί σας. Δεν θα σας παρεξηγήσει η οικοδέσποινα, κάθε άλλο θα το εκτιμήσει.

Αν πάλι είστε οικοδέσποινα και δείτε το μικρό σας να εμφανίζει περίεργα συμπτώματα τη μέρα του playdate δεν είναι κακό να το ακυρώσετε. Είπαμε. Οι μαμάδες δεν παρεξηγούν την ειλικρίνεια πόσο μάλλον αν πρόκειται για ιώσεις.

Τακτοποιήστε την ακαταστασία

Σίγουρα η οικοδέσποινα να ζητήσει να μην κάνετε τίποτε όμως εσείς θα πρέπει να βάλετε ένα χεράκι να μαζευτούν τα σκόρπια παιχνίδια. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τα παιδιά σας να το κάνουν αυτό. Λίγο πριν φύγουν να τακτοποιήσουν τα παιχνίδια με τα οποία έπαιξαν.

Σίγουρα θα σας ζητήσουν οι καλεσμένες μαμάδες να σας βοηθήσουν και εσείς από ευγένεια να αρνηθείτε. Μπορείτε όμως, να ζητήσετε από τα παιδιά να το κάνουν.

Τα playdates είναι μια απίθανη εμπειρία τόσο για τα παιδιά όσο και για τις μαμάδες - ειδικά αν είναι φίλες και το απολαμβάνουν. Τα παιδιά παίζουν και ξεσαλώνουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον και οι μαμάδες συζητούν και απολαμβάνουν λίγο χρόνο μεταξύ τους κουτσομπολεύοντας και συζητώντας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved