Δεμένη οικογένεια: Γιατί είναι σημαντική;

Τι μπορεί να προσφέρει μία δεμένη οικογένεια σε ένα παιδί; 

Δεμένη οικογένεια: Γιατί είναι σημαντική;

Η οικογένεια είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ζωής μας. Είναι η πρώτη σύνδεση με τον κόσμο, πηγή αγάπης και υποστήριξης.

Το να είναι δεμένη η οικογένεια είναι πολύ σημαντικό για όλα τα μέλη:

Συναισθηματική υποστήριξη. Η οικογένεια παρέχει συναισθηματική ασφάλεια, ένα ασφαλές περιβάλλον έκφρασης συναισθημάτων, ανασφαλειών, επιθυμιών. Το δέσιμο μεταξύ μελών της προάγει την ανθεκτικότητα και την ευημερία.

Ηθικές αξίες. Η οικογένεια είναι το μέρος όπου μαθαίνουν αξίες, παραδόσεις, έθιμα. Τα στοιχεία αυτά διαμορφώνουν τον χαρακτήρα ενός παιδιού και αποτελούν οδηγό ζωής. Επίσης, όταν μεταλαμπαδεύονται από τους γονείς στα παιδιά, περνάνε από τη μία στιγμή στην άλλη.

Συντροφικότητα. Το ισχυρό οικογενειακό δέσιμο προσφέρει το αίσθημα το «ανήκειν». Τα μέλη της οικογένειας μοιράζονται χαρές, λύπες και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Προσωπική ανάπτυξη. Οι οικογένειες ενισχύουν την προσωπική ανάπτυξη. Η ενθάρρυνση από την οικογένεια συχνά αποτελεί πηγή έμπνευσης για την επίτευξη στόχων.

thetikes-fraseis-gonion-se-paidi.jpg

Τι μπορείτε να κάνετε για να δεθείτε ως οικογένεια

Διαβάστε ένα βιβλίο όλοι μαζί. Το διάβασμα βιβλίων είναι μία δραστηριότητα ιδανική για τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Θα χαλαρώσει εσάς και το παιδί και επιπλέον είναι γνωστό ότι έχει σημαντικά οφέλη στην ανάπτυξη του. Σύμφωνα με το healthline.com, όταν γονείς και παιδιά διαβάζουν μαζί, ανεξάρτητα από την ηλικία των παιδιών, ενισχύεται το μεταξύ τους δέσιμο.

Φτιάξτε μαζί το βραδινό γεύμα. Μαγειρέψτε μαζί και κάτσετε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι για να φάτε. Σύμφωνα με τους New York Times, η ώρα του βραδινού είναι αυτή που όλη η οικογένεια μπορεί να κάτσει γύρω από το ίδιο τραπέζι.

Κάντε αγκαλιές. Σύμφωνα με το webmd.com, η αγκαλιά συνεπάγεται την παραγωγή της ωκυτοκίνης, γνωστή και «ορμόνη της αγάπης». Οι αγκαλιές μειώνουν το στρες και προσφέρουν ηρεμία και ασφάλεια.

Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια. Τα επιτραπέζια είναι διαχρονικά και αγαπημένα. Υπάρχουν παιχνίδια για όλες τις ηλικίες και η ποικιλία είναι μεγάλη για να διαλέξετε αυτά που σας αρέσουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved