Η ειδικός εξηγεί: Γιατί δεν πρέπει να αναγκάζετε τα παιδιά να πουν «ευχαριστώ»

Το viral βίντεό της δείχνει έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο να διδάξετε ευγνωμοσύνη στα παιδιά.

Η ειδικός εξηγεί: Γιατί δεν πρέπει να αναγκάζετε τα παιδιά να πουν «ευχαριστώ»
Bigstock

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που αναγκάζουν - υποχρεώνουν τα παιδιά τους να ευχαριστήσουν τον άνθρωπο που τους κάνει ένα δώρο.

Οι γονείς με το που δωρίσει, κάτι στο παιδί τους, ακούγονται να λένε «Πες ευχαριστώ» και μάλιστα εκείνη την ίδια στιγμή. Σύμφωνα με την Dr. Becky αυτό δεν είναι σωστό. Μάλιστα μέσα από ένα βιντεάκι της στο Instagram ανέφερε ότι οι γονείς θα πρέπει να μάθουν καλούς τρόπους και ευγνωμοσύνη στα παιδιά τους, πριν λάβουν οποιοδήποτε δώρο.

«Οκέυ, θα ήθελα να δώσω άδεια σε όλους εμάς τους γονείς να μην νιώθουν άσχημα αν το παιδί τους δεν πει "ευχαριστώ όταν του κάνουν ένα δώρο», αναφέρει στο viral βίντεό της και συνεχίζει. «Τώρα αφήστε με να σας εξηγήσω γιατί, επειδή μπορεί να αναρωτιέστε "Μα καλά λέει η dr. Becky ότι οι καλοί τρόποι δεν είναι σημαντικοί;". Όχι, για την ακρίβεια πιστεύω ότι οι τρόποι είναι αρκετά σημαντικοί, απλά πιστεύω ότι πρέπει να βλέπουμε και τις δυο πλευρές κάθε φορά!».

https://www.instagram.com/reel/C1DRACChESA/

Όπως η ίδια γράφει κάτω από το βίντεό της: «Αν θέλετε να μάθετε καλούς τρόπους στα παιδιά σας θα πρέπει να το κάνετε μέσα από το δικό σας παράδειγμα και όχι την τιμωρία», και συνεχίζει.

«Για παράδειγμα πείτε στα παιδιά σας: "Θα ήθελες να μάθουμε τι λέμε σε κάποιον που μας φέρνει ένα δώρο;". Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να πείτε είναι: "Κάποιες φορές μπορεί να μας είναι δύσκολο να πούμε ευχαριστώ σε κάποιον που μας έφερε ένα δώρο που δεν μας αρέσει. Αλλά μπορούμε να τα πούμε και τα δύο. Μπορεί να μην μας αρέσει κάτι αλλά μπορούμε να πούμε ευχαριστώ επειδή κάποιος ήταν ευγενικός μαζί μας και μας σκέφτηκε!"».

Αν πάλι αυτό δεν λειτουργήσει η Dr. Becky προτείνει να γίνετε εσείς το παράδειγμα. «Πείτε μπροστά στο παιδί σας: "Σε ευχαριστώ τόσο πολύ. Ο Tommy λατρεύει αυτό το δώρο" ή "Σε ευχαριστώ πολύ, ξέρεις ότι ο Raj λατρεύει τα παζλ και του πήρες ένα. Είναι ευγενικό εκ μέρους σου!"».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved