Ένα γράμμα στα παιδιά μου την πρώτη μέρα του χρόνου

Μία μαμά και ένας μπαμπάς, γράφουν γράμμα στα παιδιά τους για τη νέα χρονιά και όλα όσα θέλουν να κάνουν μαζί.

Μία Μαμά
Ένα γράμμα στα παιδιά μου την πρώτη μέρα του χρόνου
Bigstock

Η πρώτη μέρα του χρόνου, είναι από τις πιο σημαντικές. Μια στιγμή για όλους, που μπορούν να κοιτάξουν πίσω, να πάρουν μια ανάσα και να αρχίσουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους. Να διορθώσουν τα λάθη τους, να ανοίξουν την καρδιά τους σε κάτι νέο και να αγκαλιάσουν ό,τι τους φέρει η καινούρια χρονιά.

Τι πρέπει να κάνει ένας γονιός; Το να φροντίζει την οικογένειά του είναι κάτι αρκετά δύσκολο και ο κάθε ένας (μπαμπάς και μαμά) κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να καθοδηγήσει το πολυτιμότερο δώρο που έχει: τα παιδιά του, σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται.

Έτσι αρχίζουμε το 2024 με αυτά τα ερωτήματα;

Τι μοιραζόμαστε με τα παιδιά μας;

Τι πρέπει να μπει σε προτεραιότητα τη χρονιά που έχουμε μπροστά μας;

Τι πρέπει να μας ανησυχήσει και να εστιάσουμε περισσότερο;

Τι πρέπει να υπενθυμίζουμε καθημερινά στα παιδιά μας;

Δύο γονείς μοιράζονται τις σκέψεις τους και γράφουν γράμμα στα παιδιά τους με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς.

«Αγαπητοί Haley και Cooper:

Τα Χριστούγεννα πέρασαν. Κάναμε πολλά πράγματα στο σπίτι, στη ζωή και άλλη μια χρονιά πέρασε. Καθώς οι ώρες περνούσαν αργά σήμερα το πρωί, ονειρευτήκαμε και κλάψαμε, γελάσαμε και νιώσαμε ένα δυνατό συναίσθημα. Ήταν δυνατότερο από κάθε άλλο.

Καθώς το 2024 αρχίζει, ορίστε μερικές σκέψεις που θα θέλαμε να έχετε στο μυαλό σας (και όχι δεν είναι δοκιμασία, ούτε κουίζ, ούτε ο μπαμπάς θα ρωτήσει τα sos στο τέλος).

Να είστε καλοί φίλοι: Κανένας δεν είναι τέλειος και όλοι κάποια στιγμή ζητούν βοήθεια. Να είστε εκεί όταν κάποιος ζητήσει βοήθεια και σίγουρα θα βρείτε βοήθεια αργότερα αν τη ζητήσετε εσείς...

Κάντε τον κόσμο καλύτερο: Περάστε ώρες κάνοντας κάτι εποικοδομητικό. Μη χαλάτε τα χρήματά σας σε κάτι που δεν έχει αξία.

Απολαύστε την παιδική σας ηλικία: Θα χαθεί και όταν θα τη ζητάτε θα είναι αργά.

Φτιάξτε ένα παζλ: Δυναμώστε το μυαλό σας και την υπομονή σας.

Διαβάστε για έναν ήρωα: Είτε με αφορμή κάποια εθνική εορτή, είτε γιατί θέλετε να διαβάσετε κάτι καινούριο, μάθετε για κάποιον που πάλεψε για τη δική σας ελευθερία.

Πιάστε ένα στυλό ή καλύτερα ένα μολύβι: Μάθετε γιατί είναι σημαντικό να ξέρετε γράμματα. Μια παροιμία λέει «άνθρωπος αγράμματος, ξύλο απελέκητο»

Φυτέψτε ένα λουλούδι και φροντίστε το: Προσπαθήστε να το κρατήσετε ζωντανό.

Σηκώστε το τηλέφωνο και πάρτε έναν φίλο ή έναν συγγενή τηλέφωνο: Μη στείλετε μήνυμα απο το κινητό σας τηλέφωνο. Συνδεθείτε μαζί τους με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο.

Αρχίστε να γράφετε σε ένα ημερολόγιο: Ποιος ξέρει τι ιστορία μπορεί να γράψει η καρδιά σας...

Τέλος, να είστε ευγενικοί και η ευγένεια θα σας ανταποδοθεί: Μιας και εμείς, η μαμά και ο μπαμπάς, μεγαλώσαμε το '70 και το '80 με βιντεοκασέτες, γουόκμαν και κασετοφωνάκια, ξέρουμε ότι το πιο σημαντικό μέχρι και σήμερα είναι η ευγένεια. Να είστε ευγενικοί λοιπόν και σίγουρα αυτή η ευγένεια και η καλοσύνη θα σας ανταποδοθεί και με το παραπάνω.

Να ζείτε και να απολαμβάνετε κάθε λεπτό, να μη σταματήσετε ποτέ να γελάτε και μη σταματήσετε ποτέ να αγαπάτε.

Με αγάπη,
Η μαμά και ο μπαμπάς»

*ελεύθερη μετάφραση- πηγή: linkedin.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved