Χρήσεις της κρέμας θηλών που δεν γνωρίζετε

Κι όμως υπάρχουν 17 ακόμη τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα θηλών, εκτός από το να ενυδατώσετε, να καταπραΰνετε και να επανορθώσετε τις πληγωμένες θηλές.

Χρήσεις της κρέμας θηλών που δεν γνωρίζετε

Χρήσεις κρέμας θηλών για τη μαμά και τον μπαμπά

Bigstock

Ποιος ήξερε ότι η κρέμα θηλών είχε πολλαπλές χρήσεις; Δείτε πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει την κρέμα θηλών όλη η οικογένεια.

Ρωτήστε οποιαδήποτε θηλάζουσα μαμά: η κρέμα θηλών είναι ο καλύτερός της φίλος. Γιατί; Γιατί προσφέρει γρήγορη ανακούφιση από τις ενοχλήσεις που προκαλούν οι πληγωμένες θηλές και το σκασμένο δέρμα, καταπραΰνοντας γρήγορα τον πόνο των θηλών.

Εκτός από αυτή τη χρήση όμως, υπάρχουν και άλλες που κάνουν την κρέμα θηλών ιδανική για όλη την οικογένεια. Όπως αποδεικνύεται, η κρέμα θηλών είναι ένα εξαιρετικό προϊόν για τον μπαμπά, το μωρό, τα παιδιά και τους εφήβους (Απλώς ελέγξτε τη λίστα συστατικών προτού εφαρμόσετε την κρέμα στο μωρό. Είναι καλύτερο να συνδυάζετε φυσικά συστατικά απαλλαγμένα από τα πιο κοινά αλλεργιογόνα ή χημικά).

Όλες οι μαμάδες λατρεύουν τα life hacks και παρακάτω ακολουθούν μερικά από αυτά.

Χρήσεις κρέμας θηλών για τη μαμά και τον μπαμπά

Οι γονείς τείνουν να βάζουν τον εαυτό τους σε δεύτερη μοίρα. Το μωρό έχει γεμάτο ένα συρτάρι με προϊόντα και καλλυντικά, αλλά τι γίνεται με τη μαμά και τον μπαμπά; Εκείνοι δεν έχουν τόσα πολλά. Ευτυχώς όμως, η κρέμα θηλών μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από εκείνους.

Ραγάδες με φαγούρα

Είναι γνωστό ότι η εγκυμοσύνη αφήνει πίσω της μερικές ραγάδες, που μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις προκαλούν και φαγούρα. Για να μειώσετε τον ερεθισμό, κάντε απαλό μασάζ με μια γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας θηλών στην περιοχή και αφήστε τη να κάνει τα μαγικά της.

Δέκα χρήσεις της βρεφικής πούδρας που δεν γνωρίζετε - Κάποιες θα σας εντυπωσιάσουν (vid)

Lip Balm

Σίγουρα θα έχετε ένα αγαπημένο lip balm αλλά εγγυόμαστε ότι κανένα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη δύναμη της κρέμας θηλών. Επειδή είναι ειδικά σχεδιασμένες για να έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες, οι κρέμες θηλών έχουν ασυναγώνιστα αναζωογονητικά αποτελέσματα στα χείλη. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μεγάλα ονόματα όπως η Margot Robbie (Barbie) ορκίζονται σε αυτό το beauty hack.

Αφαίρεση δαχτυλιδιών από πρησμένα δάχτυλα

Δεν είναι λίγες οι φορές που μας πιάνει πανικός όταν δεν μπορούμε να βγάλουμε ένα δαχτυλίδι από το δάχτυλο του χεριού. Είτε εξαιτίας της εγκυμοσύνης, είτε επειδή φάγατε αρκετά αλμυρά σνακ δεν υπάρχει λόγος να σας πιάσει ανησυχία. Απλώστε γύρω από το δάχτυλο μια μικρή ποσότητα κρέμας κάντε μασάζ και θα δείτε ότι το δαχτυλίδι θα αρχίσει να γλιστρά σιγά-σιγά.

Ενυδατικό φρυδιών

Με τη μητρότητα να έχει χτυπήσει την πόρτα, σπάνιο η μαμά να έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα φρύδια της. Έτσι, την επόμενη φορά που θα ξυπνήσετε και τα φρύδια σας δεν θα φαίνονται και στα καλύτερά τους, ταμπονάρετε πάνω τους λίγη κρέμα θηλών.

Κοψίματα από το ξυραφάκι

Όσα χρόνια εμπειρίας και αν έχετε ως μαμάδες και μπαμπάδες, τα κοψίματα κατά τη διάρκεια ξυρίσματος είναι αναπόφευκτα κάποιες φορές. Απλώστε μια μικρή ποσότητα στην περιοχή που κοπήκατε και θα επουλωθεί σε χρόνο dt.

Ενυδάτωση δαχτύλων

Αν τα δάχτυλά σας είναι αφυδατωμένα και με πετσάκια γύρω από τα νύχια, ενυδατώστε τα απλώνοντας μια μικρή ποσότητα κρέμας θηλών το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο.

Νέο τατουάζ

Πολλές κρέμες θηλών έχουν σχεδιαστεί για ευαίσθητο δέρμα, αυτό τις κάνει ιδανικές και για ένα νέο τατουάζ. Χρησιμοποιήστε τη ως ενυδατική κρέμα 2-3 φορές τη μέρα.

Για μωρά και παιδιά

Τα μικρά παιδιά έχουν αρκετά ευαίσθητο δέρμα. Ευτυχώς, η κρέμα θηλών είναι το καλύτερο καταπραϋντικό για κάθε δερματικό ερεθισμό ή μικρό-τραύμα.

Παράτριμμα (Σύγκαμα) πάνας

Δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένων των καταπραϋντικών της ιδιοτήτων, ότι η κρέμα θηλών μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης ως κρέμα για τον ερεθισμό της πάνας. Κατά τη χρήση, καθαρίστε καλά την περιοχή της πάνας και αφήστε τη να στεγνώσει πριν απλώσετε την κρέμα.

Εγκαύματα από σύρσιμο ή γδαρμένα γόνατα

Μόλις το μωρό αρχίσει να σέρνεται, τα μικροσκοπικά γόνατά του θα αρχίσουν να κοκκινίζουν. Και μόλις το μικρό σας μάθει πώς να τρέχει, θα έχει μπροστά του μια ζωή από γδαρμένα γόνατα και μικρό- καψίματα από σύρσιμο. Κρατήστε την κρέμα θηλών σας στο ντουλάπι ή την τσάντα σας - θα βοηθήσει στην γρήγορη επούλωση των μικρό-πληγών και γρατσουνιών.

Έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε τα μωρομάντηλα στις διακοπές

Νινίδα

Η νινίδα προκαλείται από την υπερβολική έκκριση σμήγματος στα νεογέννητα, κάτι που οδηγεί τα κύτταρα του δέρματος να προσκολλώνται στο κεφάλι του μωρού. Αν και συνήθως φεύγει από μόνη της, η κρέμα θηλών μπορεί να βοηθήσει στη γρήγορη απομάκρυνσή της.

Σημάδια ακμής

Αν έχετε ένα έφηβο παιδί στο σπίτι, ξέρετε πώς μπορεί να το κάνουν να αισθάνεται τα σημάδια ακμής στο πρόσωπό του. Για να βοηθήσετε, απλώστε μια μικρή ποσότητα κρέμας (σε μέγεθος μπιζελιού) στο πρόσωπο. Η κρέμα θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός προστατευτικού στρώματος στην επιφάνεια του δέρματος, ενυδατώνοντάς το από το εσωτερικό.

Για όλη την οικογένεια

Όποια και αν είναι η ηλικία σας ή ο ρόλος σας την οικογένεια υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που όλοι θα έρθουμε κάποια στιγμή αντιμέτωποι. Ευτυχώς, η κρέμα θηλών είναι εδώ για να σας δώσει ένα χεράκι βοήθειας.

Καψίματα

Είτε καήκατε από το τηγάνι, τον φούρνο ή την πρέσα μαλλιών δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε στο δέρμα μια μικρή ποσότητα κρέμας θηλών. Θα καταπραΰνει το δέρμα από το έγκαυμα. Φυσικά, αν πρόκειται για σοβαρό έγκαυμα, μην βάλετε κρέμα θηλών, καλέστε απευθείας τον γιατρό σας ή κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ξηρό δέρμα και έκζεμα

Χρησιμοποιήστε την κρέμα θηλών ως απαλή ενυδατική κρέμα αμέσως μετά το μπάνιο σε εσάς ή τα παιδιά σας.

Τσιμπήματα εντόμων

Τα κουνούπια τους καλοκαιρινούς μήνες κάνουν την εμφάνισή τους. Για να αντιμετωπίσετε τη φαγούρα χρησιμοποιήστε κρέμα θηλών. Πολλές κρέμες θηλών έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθιστώντας τις τέλειες για την αντιμετώπιση φαγούρας.

Ηλιακό έγκαυμα και ξεφλούδισμα

Όσο και αν προστατεύουμε το δέρμα μας με αντηλιακά, κάποιες φορές το ηλιακό έγκαυμα συμβαίνει. Οι after sun lotion κάνουν δουλειά, αλλά επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή δόση κρέμας θηλών για να καταπραΰνετε το έγκαυμα και την ενόχληση που νιώθετε.

Φριζαρισμένα μαλλιά

Όταν τα φριζαρισμένα μαλλιά κάνουν την εμφάνισή τους, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα κρέμας θηλών ως ορό μαλλιών. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Κολλημένο φερμουάρ

Ναι, ναι, καλά διαβάζετε. Μπορείτε με τη βοήθεια της κρέμας θηλών να ξεκολλήσετε το φερμουάρ που δεν μπορείτε να ανεβάσετε ή να κατεβάσετε. Μια μικρή ποσότητα αρκεί.

πηγή: thebump.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved