Πράγματα που σας ενθουσιάζουν στα παιδιά σας αλλά οι άλλοι τα βρίσκουν ενοχλητικά

Πριν χαρείτε και πριν χειροκροτήσετε το μικρό σας για κάτι που έκανε ή πρόκειται να κάνει, σκεφτείτε αν και οι άλλοι γύρω νιώθουν όπως και εσείς.

Πράγματα που σας ενθουσιάζουν στα παιδιά σας αλλά οι άλλοι τα βρίσκουν ενοχλητικά
Bigstock

Τα παιδιά λένε και κάνουν πολλά ξεκαρδιστικά και αξιολάτρευτα πράγματα. Κάποια από αυτά όμως, ενθουσιάζουν μόνο τα ίδια και τους γονείς τους και όχι τους άλλους.

Ορίστε μια λίστα με πράγματα που κάνουν τα παιδιά σας και που εσείς τα βρίσκετε αξιολάτρευτα και γλυκά... ενώ οι υπόλοιποι αρκετά ενοχλητικά.

Όταν περιμένετε στην αρχή της ουράς στον φούρνο να διαλέξει κάποιο σνακ από τη βιτρίνα

Το παιδί σας αγγίζει τη βιτρίνα, αφήνει δαχτυλιές παντού, είναι αναποφάσιστο μιας και δεν ξέρει αν θέλει το ντόνατ με τη σοκολάτα, με τη ζάχαρη ή το κρουασάν. Οι υπάλληλοι δεν είναι υποχρεωμένοι να καθαρίζουν το τζάμι της βιτρίνας από τα σάλια και τις δαχτυλιές του μικρού σας. Όσο για τους πελάτες που βρίσκονται από πίσω σας στην ουρά και περιμένουν; Φανταστείτε να βιάζονται να πάνε στη δουλειά τους και εσείς να κρατάτε την ουρά μέχρι να διαλέξει το μικρό σας κάτι να φάει.

Όταν αφήνετε το παιδί σας να κρατήσει την πόρτα για τους άλλους ενήλικες... επειδή είναι μεγάλοι και πρέπει να μάθει να είναι ευγενικό.

Θα μάθει να είναι ευγενικό; Σίγουρα. Αλλά αυτό που θεωρείτε εσείς αξιολάτρευτο και γλυκό, οι άλλοι δεν τον βρίσκουν. Το μικρό σας είναι μικρό για να κρατήσει το βάρος της πόρτας και θα καθυστερήσει κάποιον που βιάζεται και θέλει να περάσει γρήγορα γρήγορα.

Όταν η φίλη σας έρχεται σπίτι και το μικρό σας της φτιάχνει τα μαλλιά, την ταΐζει και της βάφει τα νύχια

Σίγουρα η κολλητή σας λατρεύει την παρέα σας. Γι' αυτό σας επισκέπτεται κιόλας. Σίγουρα της αρέσει επίσης να παίζει και με το μικρό σας, ωστόσο όμως ίσως να μην θέλει να της χαλάνε τα μαλλιά, να της αλλάζουν το χρώμα στα νύχια ή ακόμη χειρότερα να την ταΐζει φαγητά που δεν της αρέσουν. Μπορεί να το κάνει... αλλά δεν το κάνει με χαρά.

disney-tragoudia-gia-paidia.jpg

Κορίτσι τραγουδά και χορεύει επάνω στον καναπέ

Bigstock

Όταν το πρωτάκι σας μετρά μέχρι το 100 και με περηφάνια θέλετε να το ακούσουν και όλοι οι άλλοι

Αν δεν το σταματήσετε στο 20 θα το κάνουν άλλοι για εσάς. Πιστέψτε μας.

Όταν λέτε στην κόρη σας να τραγουδήσει τα τραγούδια από την ταινία Encanto για να ακούσουν όλοι την υπέροχη φωνή της

Κάποιος σίγουρα θα της πει να σταματήσει και θα νιώσει άσχημα. Οπότε ας μην αρχίσει καλύτερα καθόλου. Κρατήστε τη μοναδική στιγμή μόνο για εσάς.

Όταν το μικρό σας είναι ευγενικό και χαριτωμένο που έκοψε μερικά λουλούδια για να σας τα προσφέρει με αγάπη

Δεν ρωτήσατε όμως ποτέ εκείνη τη γειτόνισσα ή τον γείτονα που ποτίζει αυτά τα λουλούδια για να τα βλέπει να ανθίζουν στην αυλή του και τον φράχτη του, αν επιτρέπει ή όχι να του κόψουν τα άνθη.

Όταν το μικρό σας καλοκαιριάτικα και ντάλα μεσημέρι να παίζει στο μπαλκόνι μέσα στην πισίνα φωνάζοντας και γελώντας

Για εσάς είναι υπέροχο, ναι. Για τους γείτονες όμως που έχουν ξαπλώσει για να ξεκουραστούν και για να κοιμηθούν, οι φωνές και τα γέλια μέσα στο μεσημέρι δεν είναι και ο,τι καλύτερο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved