Μια TikToker αναρωτιέται: Είναι διασκεδαστικό να είσαι γονιός ή όχι;

Εσείς τι λέτε;

Μαργαρίτα Νικολάου
Μια TikToker αναρωτιέται: Είναι διασκεδαστικό να είσαι γονιός ή όχι;

Είναι διασκεδαστικό να είσαι γονιός ή όχι;

Bigstock

Μέσα από τα social media πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να μάθουν πότε είναι η ιδανική ηλικία να γίνεις γονιός για να μην «χάσεις» τις απολαυστικές στιγμές.

Αλλά ποιος λέει ότι το να έχεις παιδιά δεν είναι απολαυστικό;

Υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία για να γίνει κανείς γονιός; Τα παιδιά καταστρέφουν τις απολαυστικές στιγμές; Μια TikToker λέει δυνατά όλες τις χαμηλόφωνες σκέψεις που κάνουν οι πιθανοί γονείς.

Η @baileerainwater, δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok, το οποίο έγινε πλέον viral και περιγράφει το σκεπτικό των ανθρώπων σχετικά με το πότε πρέπει να κάνουν παιδιά.

«Ναι, θα κάνω παιδί τώρα που είμαι 20 για να απολαύσω τα 40 μου. Λες και θα είμαι μόνη μου στο σπίτι όταν φτάσω σε εκείνη την ηλικία. Λες και θα μπορώ να κάνω ο,τι θέλω», ακούγεται να λέει.

Έπειτα αλλάζει πλευρά και λέει: «Λοιπόν, θα κάνω παιδί στα 30 μου, έτσι ώστε να απολαύσω τα 20 μου. Θέλω πολύ να απολαύσω τα 20 οπότε θα περιμένω!».

Έπειτα, η influencer κοιτάζει την κάμερα και ρωτά: «Είναι ή όχι τελικά απολαυστικό το να έχεις παιδιά;»

Οι απαντήσεις που δέχτηκε κάτω από την ανάρτησή της ήταν πολλές. Άλλες αναμενόμενες και άλλες όχι.

«Ορκίζομαι ότι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω σκέφτονται τη νιότη τους ως "τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους" απλά επειδή είναι ελεύθεροι και παιδιαρίζουν», έγραψε μια χρήστρια με μια άλλη να συμπληρώνει: «Μμμ, μιας και βρίσκομαι στην ηλικία των 20 (και χωρίς υποχρεώσεις) θα σας πω ότι είναι απολαυστικό - τα παιδιά δεν είναι και ο,τι καλύτερο σε αυτή τη φάση της ζωής μου».

«Να κάτι που δεν θα ακούσετε: Δεν πρόκειται να αποκτήσω παιδιά ώστε να απολαύσω τη ζωή μου και να συνεχίσω να κακομαθαίνω την ανιψιά και τον ανιψιό μου και να είμαι μια cool θεία!», έγραψε μια άλλη χρήστρια της οποίας η άποψη δεν ήταν και η καλύτερη σύμφωνα με όλους τους υπόλοιπους σχολιαστές κάτω από την ανάρτηση.

«Οι γονείς μιλούν για την καθημερινότητά τους σαν εκτίουν ποινή φυλάκισης, οπότε όχι...»... σχολίασε μια άλλη follower της @baileerainwater.

«Τα παιδιά είναι απόλαυση. Η μητρότητα όχι!», έγραψε μια άλλη!

Εγώ εδώ θα πω απλά, ότι τόσο τα παιδιά όσο και η μητρότητα είναι απολαυστική. Δεν πρόκειται για κάποια ποινή φυλάκισης όπως σχολίασε ένα από τα κορίτσια παραπάνω, ούτε είναι καταστροφική. Τα παιδιά δεν είναι τιμωρία για τους γονείς τους. Τα παιδιά δεν καταστρέφουν τη ζωή των ανθρώπων που τα έφεραν στον κόσμο. Κάθε άλλο. Την κάνουν καλύτερη, ομορφότερη και τη γεμίζουν με υπέροχες στιγμές.

Συμβουλές από μια γυναίκα που έγινε μαμά στα 25 της (εμένα)

https://www.instagram.com/p/CpRjNIvo9gv

Κάποιοι ίσως να πείτε ότι έγινα νωρίς μαμά, κάποιοι άλλοι όχι. Αφήστε με όμως να σας πω τη γνώμη μου. Όταν γνώρισα και ερωτεύτηκα τον σύζυγό μου δεν περίμενα ποτέ ότι θα τον παντρευτώ. Ήμουν 23 ετών, είχα τη δουλειά μου, ζούσα μόνη μου και είχαμε μια σχέση όπως όλα τα ζευγάρια. Κλείναμε ραντεβού, βγαίναμε για φαγητό, κάναμε μικρές εξορμήσεις και οι δύο είχαμε πει ότι «ξεκινάμε μια σχέση και όπου μας βγάλει». Βλέπετε σε εκείνη την ηλικία δεν σκεφτόμουν τον γάμο, πόσο μάλλον τα παιδιά.

Και αυτό το «ξεκινάμε και όπου μας βγάλει...», μας έβγαλε κάπου! Τρεις μήνες μετά τη γνωριμία μας, συζήσαμε, ένα χρόνο μετά ήρθε η πρόταση γάμου, δύο χρόνια μετά έγινε ο γάμος και στον τρίτο χρόνο γνωριμίας μας ήρθε η κόρη μας.

Δεν θα άλλαζα τίποτε όμως! Η κόρη μας έκανε τον κόσμο μας καλύτερο, ομορφότερο, λαμπερότερο και μας έκανε -και τους δύο- να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι.

Μετά το μωρό τι;

Μετά το μωρό συνεχίσαμε να βγαίνουμε, συνεχίσαμε να ταξιδεύουμε, συνεχίσαμε την καθημερινότητά μας, με τη μόνη διαφορά ότι αντί για δύο, ήμασταν τρεις. Και για να σας προλάβω, βοήθεια από γονείς και πεθερικά δεν είχαμε. Όπου πηγαίναμε, είχαμε και το μικρό μας μαζί.

Τώρα πια, 13 χρόνια μετά τον ερχομό της κόρης μας, συνεχίζουμε να διασκεδάζουμε και να περνάμε καλά. Άρα;

Άρα ακόμη και με ένα παιδί μπορείς να ζήσεις μια γεμάτη ζωή. Το να έχεις παιδιά είναι 100% απολαυστικό, ακόμη και αν δεν είναι όλες οι στιγμές ρόδινες. Αλλά μου άρεσουν όλες αυτές οι στιγμές -καλές και κακές- και μου αρέσει να βλέπω την επόμενη γενιά να μεγαλώνει μπροστά στα μάτια μου όσο φτάνω τα 40 μου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved