Γιατί πρέπει να κρατάτε τις υποσχέσεις που δίνετε στα παιδιά σας

Η σημασία της υπόσχεσης στα παιδιά.

Γιατί πρέπει να κρατάτε τις υποσχέσεις που δίνετε στα παιδιά σας

Οι γονείς οφείλουν να κρατούν τις υποσχέσεις που δίνουν στα παιδιά τους.

Bigstock

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους γονείς να αθετούν τις υποσχέσεις που έδωσαν στα παιδιά τους.

Μερικές φορές, εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να κρατήσουν την υπόσχεση και άλλες πάλι, έχουν μετανιώσει και ευελπιστούν να την ξεχάσουν.

Γιατί θα πρέπει να προσπαθείτε να κρατάτε πάντα τις υποσχέσεις που δίνετε στα παιδιά σας

Όχι, τα παιδιά δεν θα υποστούν μόνιμο ψυχικό τραύμα επειδή εσείς, οι γονείς τους, δεν τηρήσατε (ή δεν τηρείτε συστηματικά) πολλές από τις υποσχέσεις που δίνετε , αλλά ενστικτωδώς ίσως μάθουν να μην σας πιστεύουν πια.

  • Τα παιδιά μαθαίνουν τα πάντα από εσάς - συμπεριλαμβανομένων των ελαττωμάτων σας. Εάν θέλετε να ενσταλάξετε τον σεβασμό, την ακεραιότητα και την εμπιστοσύνη, θα πρέπει πρώτοι εσείς να δώσετε το παράδειγμα.
  • Όταν παραβαίνετε μια υπόσχεση – κι αυτό επαναλαμβάνεται – τα παιδιά μαθαίνουν ότι τα πράγματα που λένε δεν χρειάζεται να είναι πάντα αληθινά. Μπορούν να συμφωνήσουν σε κάτι για να ευχαριστήσουν κάποιον ή για να αποφορτίσουν μια κατάσταση.
  • Όταν δεν προσπαθείτε να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας, το «υπόσχομαι» γίνεται το πιο συνηθισμένο ψέμα. Και σίγουρα δεν το θέλετε αυτό για τα παιδιά σας.
  • Τα παιδιά μαθαίνουν από πολύ μικρή ηλικία να εξαρτώνται από τους γονείς τους και μέρος αυτού προέρχεται από την αίσθηση ότι οι ανάγκες και τα αιτήματά τους ικανοποιούνται. Εάν υποχωρείτε συνεχώς από τις υποσχέσεις που έχετε δώσει, μαζί με το να μάθουν να λένε ψέματα, θα μάθουν επίσης να μην σας εμπιστεύονται γενικά.
iposxeseis-mpampa-se-kori.jpg

Είναι σημαντικό οι γονείς να μη δίνουν στα παιδιά τους υποσχέσεις που δεν μπορούν να κρατήσουν.

Bigstock

Αυτοσεβασμός

Τα παιδιά μπορούν να εσωτερικεύσουν βαθιά αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό τους με βάση τον τρόπο που τα αντιμετωπίζετε. Το να απορρίπτετε τις επιθυμίες τους και τις υποσχέσεις σας μπορεί να κάνει τα παιδιά σας να αισθάνονται αόρατα. Ως αποτέλεσμα, ενδέχεται να αναπτύξουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και να έχουν προβλήματα συναισθηματικής σύνδεσης με άλλους φίλους.

Από την άλλη πλευρά, ένα παιδί που βλέπει τους γονείς του να τηρούν τις υποσχέσεις τους, αισθάνεται ότι το σέβονται και το ακούνε.

Με πληροφορίες από το community.today.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved