Η μαγική θεία που αγαπάει τα παιδιά μου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο

Μπορεί να είναι αόρατες οι θείες όμως υποστηρίζουν τις οικογένειες και δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτή.

Η μαγική θεία που αγαπάει τα παιδιά μου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο

Θεία ποζάρει χαμογελαστή με τις ανιψιές της

Bigstock

Πάντα πίστευα ότι η αδερφή μου θα γινόταν η τέλεια θεία. Έχει χιούμορ, λατρεύει τα παιδιά και έχει ατελείωτη ενέργεια για περιπέτειες.

Αλλά δεν απολαμβάνω μόνο να βλέπω ότι είναι η χαρά στη ζωή των παιδιών μου αλλά ότι γίνεται κάτι πολύ περισσότερο από αυτό: ένα ασφαλές μέρος, ο συνεργός, ο συνένοχος στις σκανδαλιές και εκείνη που θα πει ναι στα παγωτά.

Είναι η έμπιστη φίλη των παιδιών μου και η δική μου ψυχολογική στήριξη.

Η αδερφή μου, η θεία των παιδιών μου, είναι εκείνη που δεν θα αρνηθεί να κρατήσει τα παιδιά μου ένα βράδυ που θα θέλω να βγω και η ασφάλεια που νιώθω ότι θα έχουν όταν κάνω σκέψεις «κι αν κάτι μου συμβεί;».

Κάποια στιγμή η συγγραφέας, Elizabeth Gilbert είπε: «Πιστεύω ένας από τους λόγους που οι θείες είναι τόσο σημαντικές είναι επειδή κάθε παιδί χρειάζεται ένα υπεύθυνο, στοργικό και έμπιστο ενήλικα, που δεν θα είναι ο γονιός για να μπορούν να πάνε και να νιώσουν ασφάλεια και να αγαπηθούν και να νιώσουν στοργή».

Για την Gilbert, το να είναι θεία της επέτρεψε να συνδεθεί περισσότερο με τα παιδιά, χωρίς να έχει παιδιά η ίδια. Οι θείες παίζουν σημαντικό ρόλο στις οικογένειες και αυτό δεν το βλέπουν πολλοί.

Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερες θείες: γυναίκες που θα αγαπάνε τα παιδιά σαν να ήταν δικά τους. Που θα τα στηρίξουν και θα τους εμπνεύσουν εμπιστοσύνη. Οι θείες έιναι το ασφαλές μέρος όπου τα παιδιά μπορούν να πάνε για να αναπτύξουν σχέσεις, να χαλαρώσουν και να αναπτυχθούν. Οι θείες είναι το καταφύγιο της μαμάς.

Οι θείες είναι πολύ συχνά το αόρατο αλλά ουσιαστικό σύστημα υποστήριξης γύρω από τις οικογένειες και δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τη δική μου για την ανακούφιση που μου προσφέρει.

Οι θείες έχουν αυτοπεποίθηση

Οι θείες είναι περιπετειώδεις

Οι θείες είναι επιεικείς

Οι θείες είναι το καταφύγιο μιας μαμάς

Οι θείες είναι η κληρονομιά μας

Οι θείες είναι μια σύνδεση με τον ευρύτερο κόσμο έξω από την πυρηνική μας οικογένεια

Αφιερωμένο στη θεία που αγαπά τα παιδιά μου περισσότερο και από τη ζωή της. Δεν ξέρω πώς θα ήμουν καλή μητέρα χωρίς να έχω εσένα στο πλευρό μου. Είμαι τυχερή που σε έχω στη ζωή μου και τα παιδιά μου είναι τυχερά που σε έχουν στη ζωή τους.

ελεύθερη μετάφραση: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved