Πώς θα γίνετε η καλύτερη πεθερά

Γίνετε εκείνη η πεθερά που θα αγαπά ο γαμπρός ή η νύφη σας.

Πώς θα γίνετε η καλύτερη πεθερά

Σκίτσο διαβολικής πεθεράς

Bigstock

Είστε χρόνια μαμά, έχετε μεγαλώσει ένα, δύο, τρία (μπορεί και περισσότερα παιδιά) και μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι ναι, ξέρετε τι σημαίνει μητρότητα. Μετά, από το «Δέχομαι...» , ένα μυστήριο στην εκκλησία και ένα ωραίο πάρτι, γίνατε πεθερά κάποιου και ακόμη δεν μπορείτε να το πιστέψετε (ή καλύτερα να το "χωνέψετε").

Τι πρέπει να κάνετε όμως για να γίνετε η πεθερά που ο γαμπρός ή η νύφη σας θα λατρεύει; Παρακάτω ακολουθούν συμβουλές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια μακρά και στοργική σχέση με τον/την σύντροφο που διάλεξε το παιδί σας.

Αναγνωρίστε ότι ο ρόλος σας στη ζωή του παιδιού σας έχει υποβαθμιστεί

Μπορεί να ήσασταν το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του γιου ή της κόρης σας μέχρι τώρα αλλά από τη στιγμή που θα παντρευτούν, αυτόν τον ρόλο θα τον έχει ο/η σύντροφός τους. Αποδεχτείτε το αυτό και θα έχετε κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για να έχετε μια υγιή σχέση μεταξύ σας.

Να είστε χαρούμενη και θετική όταν μιλάτε στον γαμπρό ή τη νύφη σας

Η αρνητικότητα καταστρέφει κάθε σχέση, έτσι γιατί να μην μείνετε συγκεντρωμένη στα θετικά; Μπορεί να είναι δύσκολο να αγνοήσετε κάποια πράγματα ή κάποιες συμπεριφορές όμως, για το καλό της οικογένειάς σας, κρατήστε τα θετικά και προσχωρήστε.

Πεθερά δυσανασχετεί με την ευτυχία του ζευγαριού που βρίσκεται πίσω της

Bigstock

Θυμηθείτε σημαντικές λεπτομέρειες από τη ζωή τους

Είτε πρόκειται για κάποια αύξηση, είτε για τον μαραθώνιο που πρόκειται να τρέξουν, δείξτε ότι θυμάστε πράγματα και ενδιαφερθείτε για τα αποτελέσματα. Σίγουρα θα συγκινηθούν που θα δείξετε ότι δεν ξεχνάτε κάτι σημαντικό για αυτούς.

Μην χώνετε τη μύτη σας στα οικογενειακά τους

Μην κάνετε αδιάκριτες ερωτήσεις και μην είστε ειρωνική με κάτι που θα σας πουν. Κρατήστε αποστάσεις και μην δείχνετε δυσαρέσκεια ακόμη και αν ξέρετε ότι ο γαμπρός ή η νύφη σας έχουν άδικο και ο γιος ή η κόρη σας δίκιο.

Κρατήστε τη γνώμη σας για τον εαυτό σας

Πιστεύετε ότι πρέπει να κάνουν οικονομία και να μην χαλάνε τα λεφτά τους; Πιστεύετε ότι δεν πρέπει να βγαίνουν τόσο συχνά και να μένουν και λίγο στο σπίτι τους; Κρατήστε τη γνώμη σας για εσάς. Δεν χρειάζονται ούτε την άδειά σας ούτε την έγκρισή σας για να κάνουν κάτι. Το μόνο που θα καταφέρετε με αυτή σας τη στάση θα είναι μόνο να γίνετε ενοχλητική και φορτική.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved