Λόγοι για να ταξιδέψετε με τα παιδιά σας ακόμη και αν πιστεύετε ότι δεν θα το θυμούνται

«Αν και το ταξίδι με τα παιδιά απαιτεί πολύ προγραμματισμό και αφοσίωση χρόνου, έχω διαπιστώσει ότι οι αναμνήσεις με τις οποίες επιστρέφουμε στο σπίτι πάντα το κάνουν να αξίζει». 

Λόγοι για να ταξιδέψετε με τα παιδιά σας ακόμη και αν πιστεύετε ότι δεν θα το θυμούνται

Παιδί με βαλίτσες στο αεροδρόμιο.

Bigstock

Παρόλο που το ταξίδι με τα παιδιά απαιτεί πολύ προγραμματισμό και αφοσίωση χρόνου, οι αναμνήσεις με τις οποίες επιστρέφει η οικογένεια στο σπίτι το κάνουν να αξίζει. Κάποιοι γονείς πιστεύουν ότι τα ταξίδια σε αρκετά μικρή ηλικία δεν προσφέρουν τίποτε σε ένα παιδί μιας και μεγαλώνοντας δεν θα θυμούνται τίποτε, όμως αυτό δεν ισχύει.

Ιδού 3 λόγοι για τους οποίους οι γονείς πρέπει να ταξιδεύουν με τα παιδιά τους (ναι, ακόμη και με τα πιο μικρά σε ηλικία)

Οικογένεια στην παραλία.

Bigstock

Τα ταξίδια είναι αξέχαστα

Έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμη και τα πολύ μικρά παιδιά -τριών έως πέντε ετών- θυμούνται πράγματα και συνήθως οι αναμνήσεις ξεχωρίζουν αργότερα στη ζωή τους. Μπορεί ένα παιδί για παράδειγμα να μην θυμάται τη δασκάλα που είχε στον βρεφονηπιακό σταθμό αλλά θα θυμάται τη βόλτα στο ποτάμι σε ένα ταξίδι που κάνατε όταν ήταν πιο μικρό.

Τα ταξίδια μας κάνουν ευτυχισμένους

Υπάρχει ένας λόγος που οι συνάδελφοί μας φαίνονται ευτυχισμένοι μετά την επιστροφή στο σπίτι από αυτές τις διακοπές δύο εβδομάδων - τα ταξίδια μας κάνουν πιο ευτυχισμένους. Όταν ο εγκέφαλος εκτίθεται σε νέες εμπειρίες, συνήθως ακολουθεί μια πλημμύρα ντοπαμίνης - ο νευροδιαβιβαστής της καλής αίσθησης. Αυτή η χαρά κάνει όχι μόνο το ταξίδι αξέχαστο, αλλά ενισχύει και την ευτυχία. Κάθε νέα εμπειρία μας επιτρέπει να μεγαλώνουμε και να καλλιεργούμε πλούσιες αναμνήσεις. Ακόμη και χρόνια μετά, μπορεί να εξακολουθείτε να βρίσκετε ευχαρίστηση στο να διηγείστε κάποιο περιστατικό από ένα ταξίδι που κάνατε.

Τα ταξίδια μπορούν να αυξήσουν τη δημιουργικότητα

Το ταξίδι σε μια νέα περιοχή αναγκάζει τον εγκέφαλο να δημιουργήσει νέους εσωτερικούς νοητικούς χάρτες. Οι περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για τους εσωτερικούς χάρτες συνδέονται στενά με το σχηματισμό νέων αναμνήσεων και απαιτούν από τον εγκέφαλο να δημιουργήσει νέα νευρωνικά μονοπάτια για να αποθηκεύσει αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες. Ο εγκέφαλος των παιδιών είναι προετοιμασμένος για τη δημιουργία νέων νευρωνικών συνδέσεων, επομένως αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να τα εκθέσετε σε νέα εδάφη και να βοηθήσετε αυτές τις συνδέσεις να αναπτυχθούν.

Για αυτούς τους λόγους, προγραμματίστε αυτές τις υπέροχες διακοπές που έχετε στο μυαλό σας. Να θυμάστε: το μυαλό του παιδιού σας θα σας ευχαριστεί για αυτό αργότερα που θα μεγαλώσει.

με πληροφορίες mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved