Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: Πέντε τρόποι να δείξετε στα παιδιά την αγάπη σας

Πώς μπορείτε να δείξετε στα παιδιά την αγάπη σας όχι μόνο σήμερα αλλά και την κάθε μέρα;

Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: Πέντε τρόποι να δείξετε στα παιδιά την αγάπη σας
Bigstock

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι αφιερωμένη στον έρωτα και την αγάπη και με αφορμή αυτή, μπορείτε να εκφράσετε την αγάπη σας όχι μόνο προς τον σύντροφό σας, αλλά και προς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Πώς μπορείτε να δείξετε στα παιδιά την αγάπη σας;

Αγκαλιάζοντάς τα

Έρευνες δείχνουν ότι το άγγιγμα είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή νευρολογική ανάπτυξη του βρέφους. Η ανάγκη όμως για αγκαλιά δε σταματά εκεί. Αγκαλιάζοντας τα παιδιά σας τους δείχνετε ότι ενδιαφέρεστε, ότι είστε εκεί για να τα ακούσετε όποτε θελήσουν να μιλήσουν.

Δεν είναι, βέβαια, μόνο οι αγκαλιές ωφέλιμες αλλά κάθε σωματικό άγγιγμα. Η ψυχοθεραπεύτρια Brenna Hicks συμβουλεύει τους γονείς να αγγίζουν τα παιδιά όσο πιο συχνά μπορούν, είτε βάζοντας το χέρι τους στον ώμο του παιδιού καθώς περνάει από δίπλα τους, είτε τρίβοντας το κεφάλι του, είτε δίνοντας ένα γρήγορο φιλί στο μέτωπο.

Μικρές κινήσεις που δείχνουν ενδιαφέρον

Η προσφορά είναι πράξη αγάπης και δεν είναι απαραίτητο να προσφέρετε τη βοήθειά σας μόνο όταν παρίσταται ανάγκη. Μπορείτε για παράδειγμα να πάτε μία μέρα στο παιδί πρωινό στο κρεβάτι ή να μαγειρέψετε το αγαπημένο του γεύμα, έτσι χωρίς να υπάρχει λόγος.

Λόγια επιβεβαίωσης

Έρευνες δείχνουν ότι δεν βοηθάει οι γονείς να λένε στα παιδιά τους πόσο καλά τα καταφέρνουν στα πάντα. Ωστόσο, τα λόγια επιβράβευσης και επαίνου αποκτούν σημασία όταν χρησιμοποιούνται ουσιαστικά και τότε μπορούν να βοηθήσουν στην σύνδεση γονέα και παιδιού.

Μην ξεχνάτε λοιπόν:

  • Να αναγνωρίζετε την προσπάθεια του παιδιού για κάτι
  • Να λέτε συχνά «Σ’ αγαπώ»
  • Να λέτε πράγματα που θαυμάζετε σε αυτά

Περάστε εποικοδομητικό χρόνο μαζί

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το παιχνίδι είναι ο καλύτερος τρόπος για έναν γονιό να έρθει πιο κοντά με το παιδί και να περάσουν εποικοδομητικό χρόνο μαζί.

paidiko-agxos-paixnidi.jpg

Κάντε του ένα δώρο

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά ή ακόμα και λίγα χρήματα. Μπορείτε να φτιάξετε ένα χειροποίητο δώρο, μία κάρτα, ένα δικό σας αντικείμενο που ξέρετε ότι θα του αρέσει.

Η ανταλλαγή δώρου είναι και αυτή μία ένδειξη αγάπης στα πλαίσια της προσφορά.

Με πληροφορίες από mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved