Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν ο σύζυγός σας είναι αγχωμένος με τη δουλειά

Πώς να βοηθήσετε τον σύζυγό σας να ξεπεράσει το άγχος της δουλειάς.

Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν ο σύζυγός σας είναι αγχωμένος με τη δουλειά
Bigstock

Οι ρυθμοί και απαιτήσεις της δουλειάς συχνά επηρεάζουν τη σχέση του ζευγαριού.

Τα εξαντλητικά ωράρια και κυρίως το άγχος δημιουργεί ένταση και εκνευρισμό μεταξύ τους ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα.

Συνήθως ο σύζυγος / σύντροφος είναι αυτός που επηρεάζεται περισσότερο ειδικά αν έχει μια απαιτητική δουλειά.

Το να μπορέσετε να τον βοηθήσετε να διαχειριστεί το άγχος του είναι προς όφελος όλων. Για να τα καταφέρετε ξεκινήστε από μερικά πράγματα που δεν πρέπει να του λέτε ειδικά όταν ο σύντροφός σας είναι αγχωμένος.

«Χαλάρωσε»

Μπορεί να έχετε τις καλύτερες προθέσεις λέγοντάς του να χαλαρώσει αλλά αρκετές φορές δεν βοηθά. Αντ΄αυτού δοκιμάστε να πείτε το εξής: «Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να βοηθήσω;»

«Ψάξε να βρεις μια άλλη δουλειά»

Προφανώς να το έχει σκεφτεί αρκετές φορές αλλά δεν είναι μια εύκολη απόφαση. Θα πρέπει να νιώσει έτοιμος ο ίδιος πριν αποφασίσει να κάνει ένα τέτοιο βήμα.

zeygari-3.jpg

«Έχεις εσύ άγχος, τι να πω κι εγώ;»

Σε έναν υγιή γάμο το ιδανικό θα ήταν οι υποχρεώσεις να είναι 50/50. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι αυτά τα ποσοστά δεν είναι ποτέ σταθερά. Μερικές φορές δίνετε πολλά και άλλες φορές παίρνετε πολλά. Η αποδοχή αυτής της πραγματικότητας θα σας βοηθήσει να μην εκφράσετε τη δυσαρέσκειά σας τη λάθος στιγμή.

«Όλο τα ίδια και τα ίδια»

Σε μια δύσκολη στιγμή μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν αντέχετε άλλο. Ότι ο σύζυγός σας γκρινιάζει χωρίς να κάνει κάτι. Αν αισθάνεστε έτσι, προσπαθήστε να το συζητήσετε όταν θα είστε ήρεμοι και νηφάλιοι και οι δύο.

« Έτσι, θα ξεπεράσεις το άγχος σου;»

Όταν ο σύζυγός σας εργάζεται ασταμάτητα, τον λίγο ελεύθερο χρόνο που έχει μπορεί να θέλει να τον αφιερώσει στο κινητό ή στον υπολογιστή του. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα προτιμούσατε να είναι μαζί σας αλλά υπάρχουν κι αυτές οι στιγμές που που δεν ορίζεται εσείς τις προτεραιότητες.

Με πληροφορίες από το imom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved