Τι να κάνετε αν το παιδί σας αρρωστήσει κατά τη διάρκεια των γιορτών

Είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο και πρέπει να είστε προετοιμασμένοι αν έχετε μικρά παιδιά.

Τι να κάνετε αν το παιδί σας αρρωστήσει κατά τη διάρκεια των γιορτών
Bigstock

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν να ακούσουν οι γονείς την περίοδο των γιορτών από το παιδί τους είναι: «δεν αισθάνομαι καλά, νομίζω ότι έχω πυρετό».

Ειδικά φέτος, με τις ιώσεις σε έξαρση, το ενδεχόμενο να αρρωστήσει ένα παιδί κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων είναι κάτι παραπάνω από πιθανό.

Σε μια τέτοια περίπτωση, τα σχέδια των γιορτών ανατρέπονται και η ψυχολογία όλων αλλάζει.

Τι μπορείτε να κάνετε όταν η γρίπη ή ένα δυνατό κρυολόγημα σας …επισκέπτονται στις γιορτές;

arrosto-paidi-1.jpg

Αναπροσαρμόστε τα σχέδια

Εκ των πραγμάτων θα πρέπει να ακυρώσετε τυχόν σχέδια για οικογενειακά τραπέζια ή ταξίδια. Το άρρωστο παιδί χρειάζεται ξεκούραση και φροντίδα οπότε σε αυτή την περίπτωση δημιουργείστε μια γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι αποκλειστικά για την οικογένειά σας.

Η lifestyle blogger του Calgary, Jody Robbins, συνιστά να κανονίσετε βιντεοκλήσεις με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και γιατί όχι, να κάνετε το άνοιγμα των δώρων online.

Μην περιμένετε από τα παιδιά να είναι κοινωνικά. Ακόμα κι αν προσπαθούν να συμμετάσχουν με τον τρόπο τους, είναι σημαντικό να ξεκουραστούν και να αναρρώσουν.

Φροντίστε τη συναισθηματική τους υγεία

Οι γονείς δεν είναι οι μόνοι που αισθάνονται άγχος στις γιορτές. Τα παιδιά μπορεί να νιώθουν ότι φταίνε που άλλαξαν τα σχέδια και η διάθεσή τους να επηρεαστεί αρνητικά. Δείξτε τους όλη σας την αγάπη, στηρίξτε τα με κάθε τρόπο, αποφεύγοντας να λέτε τι θα κάνατε αν δεν είχαν αρρωστήσει. Αν πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη θα ήταν μια καλή ιδέα να τους γράψετε ένα γράμμα για να τους φτιάξετε τη διάθεση.

Και να θυμάστε, ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεστε μπορεί να τους επηρεάσει, καθώς τα παιδιά μπορούν να αντιληφθούν τα αρνητικά σας συναισθήματα.

1656109367907-962043542-arrosto-paidi-2.jpg

Φροντίστε τη διατροφή τους

Δυστυχώς το άρρωστο παιδί δεν μπορεί να απολαύσει τα φαγητά και τα εδέσματα των γιορτών. Με εξαίρεση τις σούπες, η διατροφή του θα πρέπει να περιλαμβάνει κοτόπουλο, ρύζι και πολλά, πολλά υγρά.

Απασχολήστε τα

Εάν αισθάνονται καλά, παρότι έχουν πυρετό ή μπούκωμα, μπορείτε να δείτε χριστουγεννιάτικες ταινίες, να κάνετε κατασκευές, να διαβάσετε ιστορίες γιορτινές. Μια βόλτα με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια κοντά στο σπίτι, είναι επίσης μια καλή ιδέα για τα παιδιά που δεν έχουν αναρρώσει πλήρως έχουν όμως δυνάμεις.

Σίγουρα δεν είναι το πιο ευχάριστο να περάσετε τις γιορτές έχοντας το παιδί σας άρρωστο, αλλά μπορεί να συμβεί και το μόνο που θα θέλετε, είναι να αναρρώσει γρήγορα χωρίς να ταλαιπωρηθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved