Τρόποι να κρατήσετε ασφαλή την οικογένειά σας τον χειμώνα

5 μυστικά για γονείς

Τρόποι να κρατήσετε ασφαλή την οικογένειά σας τον χειμώνα
Bigstock

Χειμώνας! Η εποχή που στρώνουμε χαλιά, βγάζουμε κουβέρτες και ανάβουμε τα κεράκια μας τα σκοτεινά απογεύματα. Όσοι έχουν τζάκι στο σπίτι το ανάβουν και οι φλις κουβέρτες και οι ζεστές καλτσούλες έχουν την τιμητική τους. Δυστυχώς, αυτή η χουχουλιάρικη εποχή φέρνει και πολλές ιώσεις. Γρίπη, κρυολογήματα και ας μην αφήσουμε απ' έξω τον κορονοϊό. Έτσι το να κρατήσετε την οικογένεια σας ασφαλή και υγιή είναι πιο σημαντικό περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Ορίστε πέντε tips που θα βοηθήσουν

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τα αντιγριπικά εμβόλια

«Οι εμβολιασμοί είναι απαραίτητοι. Είναι πραγματικά το πρώτο βήμα που μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε από ορισμένες σοβαρές ασθένειες», αναφέρει ο Devin Minior, MD, επικεφαλής και διευθυντής στο Banner Urgent Care.

Το εμβόλιο κατά της γρίπης είναι απαραίτητο σχεδόν για όλους. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), από την ηλικία των 6 μηνών και άνω θα πρέπει να κάνουν εμβόλιο κατά της γρίπης, με σπάνιες εξαιρέσεις.

Mother Wash Baby Hand Prevention Of Novel Coronavirus Disease 2019 Or Covid-19 .

Καθαρίστε και απολυμάνετε τις επιφάνειες που αγγίζετε μέσα στο σπίτι

Βοηθήστε στην πρόληψη ασθενειών και λοιμώξεων, με το να απαλλαγείτε από τα μικρόβια που μπορούν να ευδοκιμήσουν στο σπίτι σας. Όταν καθαρίζετε και απολυμένετε τους χώρους, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους πάγκους, τα τραπέζια, τις καρέκλες, τα χερούλια των πορτών και των παραθύρων, τα τηλέφωνα, τους διακόπτες, τα τηλεχειριστήρια, τα πληκτρολόγια και πόμολα ντουλαπιών. Αυτά τα αντικείμενα μαζεύουν αρκετά μικρόβια και μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις, όπως E. coli και σταφυλόκοκκο.

Πλύνετε τα χέρια σας

Τα γεμάτα με μικρόβια χέρια μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες του αναπνευστικού και του γαστρεντερικού συστήματος. Φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας όταν επιστρέφετε σπίτι, πριν ετοιμάσετε ή φάτε φαγητό και όποτε χρειαστεί να αγγίξετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας. Όχι, ένα γρήγορο πιτσίλισμα κάτω από τη βρύση δεν αρκεί και δεν καθαρίζει τα χέρια. Χρησιμοποιήστε σαπούνι και ζεστό νερό και πλύνετε τα χέρια σας για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Πάντα να τρίβετε τα νύχια σας, το πίσω μέρος των χεριών σας, τους καρπούς σας και τις περιοχές ανάμεσα στα δάχτυλά σας. Στη συνέχεια στεγνώστε τα χέρια σας με μια καθαρή πετσέτα.

Το σαπούνι και το νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα χέρια σας, αλλά αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, ένα απολυμαντικό χεριών με τουλάχιστον 60 τοις εκατό αλκοόλ μπορεί να σας απαλλάξει από ορισμένα μικρόβια.

Διδάξτε στα παιδιά σας πώς να αποφεύγουν τα μικρόβια στο σχολείο

Τα παιδιά τείνουν να αρρωσταίνουν πιο συχνά από τους ενήλικες, καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είναι τόσο ώριμο. Επιπλέον, είναι πιο πιθανό να βρίσκονται σε στενή επαφή με άλλα παιδιά.

«Συζητήστε με το παιδί σας για τη σημασία της καλής υγιεινής και των απλών τρόπων με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν να σταματήσει η εξάπλωση ανεπιθύμητων μικροβίων και ιών», αναφέρει ο Δρ Minior.

Υπενθυμίστε στα παιδιά σας να πλένουν τα χέρια τους πριν το φαγητό και μετά τη χρήση του μπάνιου. Εάν δεν μπορούν να πλύνουν τα χέρια τους - για παράδειγμα, εάν βρίσκονται σε εκδρομή - είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιούν ένα αντισηπτικό χεριών το οποίο θα τρίβουν στα χέρια τους μέχρι να στεγνώσει.

Θα πρέπει επίσης να μάθουν να καλύπτουν τον βήχα και το φτάρνισμα τους και να μένουν μακριά από συμμαθητές που βήχουν ή φτερνίζονται.

Μείνετε σπίτι αν είστε άρρωστοι

Θα πρέπει πάντα να μένετε σπίτι αν δεν αισθάνεστε καλά. Μπορεί να νιώθετε ότι είστε καλά, αλλά το να πάτε στο γραφείο ακόμη και με έναν πονοκέφαλο ή μια μικρή καταρροή δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.

«Κινδυνεύετε να μεταδώσετε την ασθένειά σας στους συναδέλφους και τους πελάτες σας», σχολιάζει ο Δρ Minior. «Και αυτό που μπορεί να φαίνεται σε εσάς κάτι μικρό μπορεί να είναι επικίνδυνο ή θανατηφόρο για κάποιον που είναι μεγαλύτερος, ανοσοκατεσταλμένος ή έχει άλλες παθήσεις. Επιπλέον, η ξεκούραση όταν είστε άρρωστοι μπορεί να σας βοηθήσει να αναρρώσετε πιο γρήγορα».

πηγή: bannerhealth.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved