Κι όμως, οι γονείς δεν ανατρέφουν τα παιδιά τους με τον ίδιο τρόπο

Ο τρόπος ανατροφής συχνά αλλάζει όταν οι γονείς έχουν περισσότερα από ένα παιδιά και οι λόγοι είναι πολλοί και διαφορετικοί.

Κι όμως, οι γονείς δεν ανατρέφουν τα παιδιά τους με τον ίδιο τρόπο
Bigstock

Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να μεγαλώσει ένα παιδί, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ γονεϊκής ανατροφής. Μερικοί γονείς είναι πολύ αυστηροί ενώ άλλοι προτιμούν να είναι πιο χαλαροί.

Αλλά από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι οι γονείς που διαπιστώνουν ότι το στυλ ανατροφής τους είναι συνδυασμός περισσότερων του ενός στυλ.

Ένα άλλο ενδιαφέρον πράγμα που θα πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι το γονεϊκό στυλ ανατροφής μπορεί να αλλάξει όταν οι γονείς αποκτούν δεύτερο ή τρίτο παιδί.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

oikogenia.jpg

Έλλειψη χρόνου

Σύμφωνα με το Lifespan Development , ένας λόγος που οι γονείς δεν μεγαλώνουν με τον ίδιο τρόπο δύο αδέλφια είναι η έλλειψη χρόνου.Οι υποχρεώσεις αυξάνονται πράγμα που σημαίνει ότι η μαμά ή ο μπαμπάς δεν προλαβαίνουν να αφιερώσουν τον ίδιο χρόνο στα παιδιά. Επιπλέον θεωρούν ότι τα αδέλφια μπορούν να παίξουν μεταξύ τους, επομένως δεν χρειάζεται να βρουν έξτρα χρόνο για το κάθε παιδί ξεχωριστά.

Μικρότερη ανησυχία

Στο πρώτο παιδί οι γονείς είναι …alert. Ανησυχούν για τα πάντα και φοβούνται τα πάντα. Στο επόμενο παιδί, και έχοντας πλέον την εμπειρία, είναι πιο χαλαροί. Σύμφωνα με το Made for Mums οι μαμάδες αφήνουν τα μικρά τους να παίξουν ενώ κάνουν δουλειές στο σπίτι τους, χωρίς να είναι συνεχώς στο πλευρό τους. Επίσης είναι πιο ελαστικές με το φαγητό ακόμα και με τον ύπνο καμιά φορά.

demeni-oikogenia.jpg

Διαφορετικές προσωπικότητες παιδιών

Όπως αναφέρει το Parent Map, οι διαφορές στις προσωπικότητες καθώς και στις ιδιοσυγκρασίες, είναι ένας λόγος για τον οποίο το στυλ ανατροφής μπορεί να αλλάξει μεταξύ των αδελφών.

Έτσι, ένα παιδί μπορεί να έχει διαφορετική ιδιοσυγκρασία από το αδερφάκι του και η προσωπικότητά του να έρχεται σε σύγκρουση με τις προσωπικότητες άλλων μελών της οικογένειας. Επίσης, να αντιδρά με τελείως διαφορετικό τρόπο γεγονός που αναγκάζει τους γονείς να υιοθετήσουν άλλη συμπεριφορά και στυλ ανατροφής.

Πηγή: moms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved