Πέντε σημάδια ότι μεγαλώνετε τα παιδιά σας σε μια υγιή οικογένεια

Οι βάσεις για μια υγιή και δεμένη οικογένεια.

Πέντε σημάδια ότι μεγαλώνετε τα παιδιά σας σε μια υγιή οικογένεια
Bigstock

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς αν ένα παιδί μεγαλώνει σε μια υγιή οικογένεια.

Όταν οι γονείς συζητούν αντί να φωνάζουν, εκδηλώνουν την αγάπη τους με κάθε τρόπο, προσπαθούν να περάσουν χρόνο μαζί και θέτουν λογικά όρια, έχουν δημιουργήσει ένα υγιές περιβάλλον για τα παιδιά τους.

Ειδικότερα, αυτά είναι πέντε σημάδια που δείχνουν ότι έχετε μια υγιή οικογένεια:

Επικοινωνία

Όταν προκύπτουν προβλήματα, η οικογένεια προσπαθεί να βρει λύσεις από κοινού. Είναι σημαντικό να ξέρουν τα παιδιά ότι μπορούν να συζητήσουν με τους γονείς τους οτιδήποτε τα απασχολούν χωρίς να φοβούνται ή να ντρέπονται.

Χρόνος

Οι υγιείς οικογένειες δίνουν έμφαση στο χρόνο που περνούν μεταξύ τους. Μια απλή βόλτα ή μια χαλαρή κουβέντα στον καναπέ βοηθά την μεταξύ σας επικοινωνία και δείχνει στο παιδί πόσο σημαντικό είναι για σας.

oikogeneia-home-cinema.jpg

Στήριξη

Οι οικογένειες δεν αναζητούν μόνο λύσεις στα προβλήματα αλλά αποτελούν κι ένα ασφαλές καταφύγιο. Και τα παιδιά αυτό το γνωρίζουν.

Όρια

Τα όρια είναι απαραίτητα για τα παιδιά ακόμα κι αν ορισμένες φορές δεν τα κατανοούν. Από την πλευρά τους οι γονείς θα πρέπει να …οριοθετήσουν τη δική τους συμπεριφορά, αποφεύγοντας τα ξεσπάσματα, τα νεύρα και τις φωνές χωρίς λόγο.

Αγάπη άνευ όρων

Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφωνίες αλλά και εντάσεις στις οικογένειες. Όμως, στο τέλος της ημέρας εκείνο για το οποίο δεν θα πρέπει να αναρωτιέται είναι για την αγάπη και την αποδοχή σας.
Αυτά τα δύο θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτα και άνευ όρων.

Πηγή: boltcounselingservices.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved