Το να δείχνετε τρυφερότητα στον σύζυγό σας μπροστά στα παιδιά σας είναι απόλυτα υγιές

Γιατί είναι σημαντικές οι πράξεις τρυφερότητας με τον σύζυγό σας όταν είναι μπροστά τα παιδιά σας.

Μία Μαμά
Το να δείχνετε τρυφερότητα στον σύζυγό σας μπροστά στα παιδιά σας είναι απόλυτα υγιές
Bigstock

Έχετε σκεφτεί ποτέ εάν πρέπει να δείχνετε στοργή στον σύντροφό σας μπροστά στα παιδιά σας; Κάποτε πίστευα ότι δεν είναι σωστό να δείχνουμε τρυφερότητα στο ταίρι μας όταν είναι μπροστά τα παιδιά μας.

Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με στοργικούς γονείς. Τα αδέρφια μου και εγώ βλέπαμε συχνά τους γονείς μας να χορεύουν στην κουζίνα, να αγκαλιάζονται και να δίνουν φιλιά ο ένας στον άλλο. Φυσικά, κατά τα εφηβικά μας χρόνια, αυτή η εικόνα μας έκανε να κλείνουμε τα μάτια μας και να φεύγουμε από το δωμάτιο, αλλά πιστεύω ότι βλέποντας τη συνεχή εκδήλωση τρυφερότητας μεταξύ των γονιών μου, συνέβαλε στο να βλέπω καθημερινά τι είναι αγάπη κάνοντάς τη οικεία για εμένα.

Προς το παρόν, ο σύζυγός μου κι εγώ εκδηλώνουμε την αγάπη που έχουμε ο ένας για τον άλλον μπροστά στον γιο μας. Όταν μιλάμε στο τηλέφωνο, δίνουμε ένα φιλί πριν κλείσουμε. Κάθε φορά που κάποιος από εμάς ετοιμάζεται να φύγει από το σπίτι (ή όποτε επιστρέφει ένας από εμάς), δίνουμε επίσης ένα φιλί.

Λοιπόν, κάθε φορά που δίνουμε ο ένας στον άλλο ένα φιλί ή στέλνουμε ένα φιλί μέσω του τηλεφώνου, ο 15 μηνών γιος μας - που έχει αρχίσει τώρα να περπατάει- γυρίζει μέσα στο σπίτι λέγοντας "σμουτς" ξανά και ξανά ενώ στο πρόσωπό του είναι ζωγραφισμένο ένα τεράστιο χαμόγελο. Όχι μόνο είναι το πιο χαριτωμένο πράγμα που ξέρει να μιμείται (τα φιλιά μας), αλλά μας υπενθυμίζει επίσης ότι τα παιδιά μας μας παρακολουθούν και καταλαβαίνουν πώς συμπεριφερόμαστε μεταξύ μας.

Γι ’αυτό λοιπόν τον λόγο δείχνω κάποιες στιγμές τρυφερότητας με τον άντρα μου, μπροστά στο παιδί μας. Δεν είναι καθόλου κακό, αντίθετα είναι πολύ υγιές για τα παιδιά να γίνονται μάρτυρες εκδηλώσεων αγάπης μεταξύ των γονιών τους, επειδή αυτό παρέχει μια αίσθηση σιγουριάς και ασφάλειας στο παιδί.

Όταν τα παιδιά βιώνουν τη στοργή μεταξύ των γονιών τους, καταλαβαίνουν ότι οι γονείς αγαπούν και εκτιμούν ο ένας τον άλλον – και επομένως αγαπούν και εκτιμούν και εκείνα.

Τους δείχνει ότι το να φροντίζουμε κάποιον άλλον άνθρωπο, δίνει και σε εμάς τους ίδιους χαρά.

Διδάξτε λοιπόν στα παιδιά σας ότι η αγάπη είναι ένα ευγενικό και όμορφο συναίσθημα και ότι μπορούν να μιμηθούν τη στοργική συμπεριφορά που έχουν δει μεταξύ των γονιών τους όταν μεγαλώσουν σε έναν άνθρωπο που θα έχουν επιλέξει.

Είμαι τόσο ευγνώμων που ο σύζυγός μου διδάσκει στον γιο μας πώς να γίνει στο μέλλον ένας τρυφερός άντρας που θα σέβεται τη γυναίκα του, θα συμπεριφέρεται με εκτίμηση και θα την αγαπάει ως φίλη, σύζυγο και μητέρα.

Πιστεύω ότι το να βλέπει καθημερινά εκδηλώσεις τρυφερότητας, στοργής, ενδιαφέροντος, συμπόνιας, και αγάπης, είναι κάτι που θα θυμάται και θα κουβαλάει μαζί του καθώς μεγαλώνει και τελικά θα αρχίσει να εξερευνά και να δημιουργεί τις δικές του σχέσεις στον κόσμο.

Βλέπω τον γάμο μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα για να μάθει το παιδί μας την αγάπη, και τον σεβασμό.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το να δείξουμε απλά τρυφερότητα αποκλειστικά στο παιδί μας μπορεί αυτό από μόνο του να τα καταφέρει όλα αυτά, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχουν περισσότερα πλεονεκτήματα που προέρχονται από το να βλέπει τους γονείς του να είναι στοργικοί μεταξύ τους.

Διδάσκουμε στο παιδί μας ότι όλοι οι άνθρωποι αξίζουν την αγάπη, και ότι είναι ένα συναίσθημα που προσφέρει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, και ότι η αγάπη τέτοια μορφή έχει, οτιδήποτε σε πονάει, σε πληγώνει και σε ματαιώνει δεν είναι αγάπη. Ακόμη και αν τύχει κάποια στιγμή να διαφωνήσουμε με τον σύζυγό μου, ακόμα και τότε έχουμε σεβασμό ένας για τον άλλον, και διδάσκουμε στο παιδί την αξία της συγχώρεσης.

Δοκιμάστε το λοιπόν! Να είστε στοργικοί γονείς και να δείχνετε την αγάπη σας μπροστά στα παιδιά σας. Είτε αυτό σημαίνει να κρατιέστε χέρι-χέρι, είτε να δίνετε ένα φιλί, είτε να χορεύετε αγκαλιά. Δείξτε στον σύντροφό σας λίγη αγάπη ενώ τα παιδιά σας είναι παρόν. Μην ντρέπεστε, είναι κάτι απόλυτα υγιές.

Πιστεύω ακράδαντα αυτό που λένε ότι «οι πράξεις μας μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια μας», επειδή μερικές φορές τα παιδιά σας δεν ακούνε, αλλά σίγουρα παρακολουθούν κάθε σας κίνηση. Έτσι, μέσω των πράξεών σας και των εκδηλώσεών στοργής, διδάξτε τους ότι η αγάπη είναι ευγενική και καλή—και ότι μπορούν να μιμηθούν τη στοργική συμπεριφορά που έχουν δει μεταξύ των γονιών τους όταν μεγαλώσουν.

Επειδή τα παιδιά μας παρακολουθούν πώς συμπεριφερόμαστε ο ένας στον άλλον. Και τους διδάσκουμε πώς μοιάζει η αγάπη.

Πηγή:mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved