Δώδεκα φράσεις για την αξία της οικογένειας

  • Η αξία της οικογένειας: Γιατί είναι τόσο σημαντική;
  • Φράσεις που έχουν ειπωθεί για το θεσμό της οικογένειας.
Δώδεκα φράσεις για την αξία της οικογένειας

Η οικογένεια είναι ένας θεμελιώδης πυρήνας της κοινωνίας.

Από την ημέρα που ένα παιδί έρχεται στον κόσμο, η οικογένεια παίζει τον κύριο και καθοριστικό παράγοντα όχι μόνο της επιβίωσής του, αλλά των πρώτων συναισθηματικών δεσμών πουι δημιουργούνται , οι οποίοι διαρκούν για πάντα.

Καθώς το παιδί μεγαλώνει και γίνεται όλο και πιο αυτόνομο και ανεξάρτητο, ο οικογενειακός πυρήνας συνεχίζει να αποτελεί βασικό πυλώνα στη ζωή του .

Ομοίως, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η οικογένεια είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη ανάπτυξη των μικρών παιδιών, καθώς τα μέλη της οικογένειας αποτελούν:

  • Πηγή στήριξης και σταθερότητας.
  • Πρότυπα.
  • Παιδαγωγοί των παιδιών : διδάσκουν και μεταδίδουν αξίες, συνήθειες, τρόπους σκέψης, στάσεις ζωής.
oikogeneia simasia

12 φράσεις για την αξία της οικογένειας

  1. «Η οικογένεια δεν είναι σημαντικό πράγμα. Είναι τα πάντα» - Michael J. Fox.
  2. «Ο δεσμός που συνδέει την αληθινή σας οικογένεια δεν είναι δεσμός αίματος, αλλά σεβασμού και χαράς στη ζωή του άλλου » - Richard Bach.
  3. «Όταν οι οικογένειες είναι δυνατές και σταθερές, το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά παρουσιάζοντας υψηλότερα επίπεδα ευημερίας και πιο θετικά αποτελέσματα »- Iain Duncan Smith.
  4. «Οικογένεια σημαίνει ότι κανείς δεν μένει πίσω ή ξεχασμένος » - David Ogden Stiers.
  5. «Οι οικογένειες είναι η πυξίδα που μας καθοδηγεί. Είναι η έμπνευση για να φτάσουμε σε μεγάλα ύψη και η άνεσή μας όταν παραπαίουμε περιστασιακά »- Brad Henry.
  6. «Ο μόνος βράχος που ξέρω ότι παραμένει σταθερός, ο μόνος θεσμός που ξέρω ότι λειτουργεί, είναι η οικογένεια» - Lee Lacocca.
  7. «Αγαπώ τα μέλη της οικογένειάς μου όπως είναι. Δεν προσπαθώ να αλλάξω κανέναν. Υπάρχει χώρος για όλους και νιώθουμε ευλογία που έχει ο ένας τον άλλον» - Louise Hay.
  8. «Η οικογένεια είναι ένα καταφύγιο σε έναν άκαρδο κόσμο» - Christopher Lasch.
  9. «Με κάθε δυνατό τρόπο, η οικογένεια είναι ένας σύνδεσμος με το παρελθόν μας, γέφυρα στο μέλλον μας» - Alex Haley.
  10. «Η οικογένειά σας και η αγάπη σας πρέπει να καλλιεργούνται σαν κήπος. Χρόνος, προσπάθεια και φαντασία πρέπει να επιστρατεύονται συνεχώς για να διατηρείται οποιαδήποτε σχέση ακμάζουσα και αναπτυσσόμενη» - Jim Rohn.
  11. «Το να έχεις ένα μέρος για να πας είναι ένα σπίτι. Το να έχεις κάποιον να αγαπάς – είναι οικογένεια. Το να έχεις και τα δύο – είναι ευλογία» - Donna Hedges.
  12. « Ευτυχισμένο σπίτι εκείνο, μέσα στο οποίο βρίσκονται ενωμένα η κούνια του παιδιού και η πολυθρόνα της γιαγιάς» - Victor Hugo.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved