Πώς να εξηγήσετε στα παιδιά το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων (vid)

  • Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα των γιορτών
  • Γιατί είναι σημαντικό να μάθουν τα παιδιά την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης μέσα από τις γιορτές.
Πώς να εξηγήσετε στα παιδιά το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων (vid)

Τα Χριστούγεννα, εκτός από περίοδο κατανάλωσης, κατά την οποία ξοδεύονται χρήματα για διακόσμηση , φαγητό, δώρα, ταξίδια, είναι μια γιορτή με ουσιαστικό νόημα και αξίες, όπως η ευγνωμοσύνη, η αλληλεγγύη, η αγάπη.

Ευκαιρία λοιπόν να μιλήσετε στα παιδιά σας αυτές τις γιορτές για το ουσιαστικό νόημα των Χριστουγέννων.

Ευγνωμοσύνη

Τα Χριστούγεννα, είναι σημαντικό να διδάξετε στα παιδιά να νιώθουν ευγνωμοσύνη και να ευχαριστούν για τα δώρα που λαμβάνουν, που μπορούν να είναι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, που μπορούν να απολαύσουν ένα γιορτινό τραπέζι , που έχουν την υγεία τους. Πρέπει να μάθουν να είναι ευγνώμονες , να εκτιμούν όλα όσα έχουν και να νιώθουν προνομιούχα γι' αυτό .Και το πιο σημαντικό: να μάθουν από μικρά ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο , εκτός από την αγάπη σας φυσικά.

noima xristougennon1

Αλληλεγγύη

Η αλληλεγγύη είναι μια ακόμα από τις αξίες που πρέπει να ενσταλάξετε στα παιδιά. Πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν έχουν όλες οι οικογένειες τόσους πόρους όσο εσείς, επομένως πρέπει να μάθουν να μοιράζονται ό,τι έχουν δωρίζοντας τρόφιμα, καινούργια ή μεταχειρισμένα παιχνίδια , ρούχα κ.λπ. , έτσι ώστε να μπορέσουν κι άλλα παιδιά να απολαύσουν τις γιορτές ( κι όχι μόνο) .

Ειρήνη

Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος ειρήνης και αρμονίας που περνούν οι περισσότερες οικογένειες μαζί. Οι συγκρούσεις καλό είναι να απογεύφονται, πόσο μάλλον στα γιορτινά τραπέζια, επομένως εσείς θα δώσετε το παράδειγμα στο παιδί με τη συμπεριφορά σας.

noima xristougennon2

Αγάπη, μια από τις πιο σημαντικές αξίες των Χριστουγέννων

Η αγάπη, αυτό το μοναδικό συναίσθημα εκφράζεται με μεγαλύτερη ένταση την περίοδο των Χριστουγέννων . Είναι σαφές ότι, την περίοδο των γιορτών, οι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο κοινωνικοί , χαρούμενοι, φιλικοί, ευγενικοί και στοργικοί. Αυτό είναι κάτι που τα παιδιά αντιλαμβάνονται και μαθαίνουν να εκτιμούν, αναπαράγοντας τις εν λόγω συμπεριφορές και στάσεις.

Εν ολίγοις, οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι η τέλεια στιγμή για να μεταδώσετε ηθικές και κοινωνικές αξίες στα παιδιά σας μέσα από απλές πράξεις αγάπης.

Ενας έξυπνος τρόπος είναι να δείτε με τα παιδιά σας χριστουγεννιάτικες ιστορίες που μιλάνε για το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων ή υπέροχες διαφημίσεις χριστουγεννιάτικες που κάνουν θραύση στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια. Ο, τι και να επιλέξετε το ουσιαστικό είναι να μιλήσετε με τα παιδιά σας και να είστε δίπλα τους,



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved