Γονιός σημαίνει αγάπη άνευ όρων, φροντίδα, ασφάλεια (εικόνες)

  • Ο ρόλος του γονέα στην ζωή του παιδιού
  • Μοναδικές φωτογραφίες μαμάδων και μπαμπάδων με τα μωρά τους
Γονιός σημαίνει αγάπη άνευ όρων, φροντίδα, ασφάλεια (εικόνες)
Instagram / gosia.radon.fotografia

Γονιός σημαίνει αγάπη. Αυτή που νιώθει μία μητέρα ή ένας πατέρας ήδη την πρώτη στιγμή που κρατά το μωρό του στην αγκαλιά. Γονιός σημαίνει φροντίδα. Είναι ο άνθρωπος που αφήνει πίσω τα δικά του "θέλω", τις δικές του ανάγκες για να καλύψει τις ανάγκες του παιδιού του. Γονιός σημαίνει ασφάλεια. Δεν υπάρχει πιο ασφαλές μέρος για ένα παιδί από την αγκαλιά της μητέρας και του πατέρα του. Γονιός σημαίνει αυτά και πολλά περισσότερα και δεν είναι τυχαίος ο καθοριστικός ρόλος του στην συνολική ανάπτυξη του παιδιού, ένας ρόλος ρόλος ευθύνης, συνεχής και διαδραστικός.

Ο ρόλος του γονέα στην ανάπτυξη του παιδιού

Τα πρώτα χρόνια ζωής του, μέσα από παιχνίδια, δραστηριότητες και την καθημερινή επαφή, το παιδί μαθαίνει να αλληλεπιδρά, να αναγνωρίζει συμπεριφορές, προβλήματα, αλλά και τρόπους επίλυσής τους. Η συμπεριφορά του γονιού και η παρουσία του στην καθημερινότητα του παιδιού, επηρεάζει τις γνωστικές και κοινωνικές του δεξιότητες περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Επίσης, οι γονείς μαθαίνουν στο παιδί ένα σύστημα αξιών και έχοντας ως παράδειγμα τις σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην οικογένεια, το παιδί μαθαίνει πώς να συμπεριφέρεται και με τρίτους αργότερα (συμμαθητές, φίλους κτλ)

Σημαντικός είναι ο ρόλος του γονέα και σε ό,τι αφορά την σωματική ανάπτυξη του παιδιού. Η υγιεινή διατροφή, η συχνή άσκηση και η φροντίδα της σωματικής υγείας είναι τρόπος ζωής και η σωστή καθοδήγηση από τους γονείς είναι αυτή που θα κάνει τα παιδιά να τον ακολουθήσουν.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο γονιός είναι πρότυπο και η σχέση με το παιδί είναι διαδραστική. Μέσα από τα καθημερινά του βιώματα και τη σχέση με τη μητέρα και το πατέρα, το παιδί θα μάθει να είναι δίκαιο και να σέβεται τους γύρω του.

Γονείς φωτογραφίζονται με τα μωρά τους

Τη μοναδική σχέση γονιών με τα παιδιά τους απαθανατίζει η Ρωσίδα φωτογράφος Sesja Rodzinna, ήδη από τις πρώτες εβδομάδες μετά τον ερχομό του νέου μέλους.

Δείτε φωτογραφίες της στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved