Back to school: 5 τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι η πρωινή ρουτίνα λειτουργεί

Πώς θα καταφέρετε η πρωινή ετοιμασία των παιδιών για το σχολείο να γίνεται με ηρεμία, χωρίς φωνές, γκρίνια ή κλάματα.

Back to school: 5 τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι η πρωινή ρουτίνα λειτουργεί

Με την έναρξη των σχολείων όλη η οικογένεια κινείται σε άλλους ρυθμούς. Τα προγράμματα αλλάζουν και η καθιέρωση μιας ρουτίνας είναι επιβεβλημένη για να μπορέσει το παιδί να λειτουργήσει καλύτερα.

Από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς είναι η πρωινή ετοιμασία των παιδιών. Δύσκολα ξυπνάνε με ευκολία, αρνούνται να φάνε πρωινό ή δεν τους αρέσει, καθυστερούν να πλυθούν και να ντυθούν, και γενικά επικρατεί μια ένταση που καταλήγει σε φωνές και…άτακτη αναχώρηση για το σχολείο.

Πώς μπορούν να αποφευχθούν τέτοια σκηνικά και το παιδί να πηγαίνει στο σχολείο το πρωί με ηρεμία;

Η εμπειρία έχει δείξει ότι το μυστικό είναι η καθιέρωση μιας πρωινής ρουτίνας. Και για να είστε σίγουροι ότι λειτουργεί ή ότι θα λειτουργήσει, δοκιμάστε τα παρακάτω τεχνάσματα που έχουν δοκιμαστεί από γονείς.

Αξιοποιείστε το βράδυ

Μπορεί το βράδυ να σας βγαίνει όλη η κούραση της ημέρας, όμως είναι πραγματικά σημαντικό να κάνετε μια προετοιμασία για την επόμενη ημέρα. Ξεκινήστε με την επιλογή των ρούχων των παιδιών, των αξεσουάρ ( αν η κόρη σας θέλει διαφορετικά κοκαλάκια, στέκες, κ.ο.κ.), και φυσικά με την σχολική τσάντα.

proini routina paidion sto sxoleio1

Προετοιμάστε το κολατσιό

Πιθανόν να μην είναι πάντα εύκολο να ετοιμάζετε το κολατσιό του παιδιού από την προηγούμενη, όμως στην πράξη διευκολύνει πολύ. Εναλλακτικά, σκεφτείτε τι θα βάλετε στο ταπεράκι του παιδιού κατόπιν συνεννόησης μαζί του έτσι ώστε το πρωί να μην ψάχνετε τελευταία στιγμή θα πάρει μαζί του.

Οργανώστε σωστά το πρωινό

Στις περισσότερες οικογένειες η ώρα του πρωινού είναι η πιο φασαριόζικη καθώς τα παιδιά θέλουν να πίνουν το γάλα τους χαζεύοντας τηλεόραση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερούν και να πρέπει να φύγουν πριν τελειώσουν το πρωινό τους. Προσπαθήστε να τρώνε σε συγκεκριμένη ώρα μειώνοντας το χρόνο της τηλεόρασης.

proini routina paidion sto sxoleio2

Καθιερώστε πρόγραμμα ύπνου

Για να μπορέσουν να ξυπνήσουν τα παιδιά με άνεση το πρωί θα πρέπει να έχουν κοιμηθεί αρκετά το βράδυ έτσι ώστε να είναι ξεκούραστα. Η επιτυχία της πρωινής ρουτίνας λοιπόν εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό και από το σωστό πρόγραμμα ύπνου του παιδιού. Θέλει το χρόνο του, αλλά όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε ( και είστε και συνεπείς) τόσο πιο άμεσα θα είναι τα αποτελέσματα.

Ετοιμάστε τα δικά σας πράγματα

Πόσες φορές καθυστερήσατε κι εσείς το πρωί αναζητώντας τι θα φορέσετε ή αντικαθιστώντας κάτι την τελευταία στιγμή επειδή δεν σας άρεσε πάνω σας; Για να εξοικονομήσετε χρόνο το πρωί, επιλέξετε τα ρούχα που θα φορέσετε από το βράδυ. Το ίδιο ισχύει για το κολατσιό που πιθανόν παίρνετε μαζί στη δουλειά σας. Σκεφτείτε μόνο πόσο πιο ήρεμο θα είναι το πρωινό όταν όλα είναι έτοιμα και τακτοποιημένα από την προηγούμενη…

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved