Χρόνος με την οικογένεια: Πέντε δραστηριότητες που θα σας φέρουν πιο κοντά

Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια που θα ενισχύσουν το μεταξύ σας δέσιμο.

Χρόνος με την οικογένεια: Πέντε δραστηριότητες που θα σας φέρουν πιο κοντά

Όπως είχαμε αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο μας, ένα από τα χαρακτηριστικά μίας ευτυχισμένης οικογένειας είναι ότι τα μέλη περνάνε χρόνο μαζί. Χρόνο δημιουργικό, ουσιαστικό, κάνοντας πράγματα που απολαμβάνουν όλοι εξίσου.

Τα οφέλη είναι πολλά περισσότερα από όσα πιθανά έχετε σκεφτεί. Πέρα από ότι ενισχύεται το μεταξύ σας δέσιμο, τα παιδιά αναπτύσσουν την αυτοεκτίμησή τους, αποκτούν όμορφες αναμνήσεις, βελτιώνουν την ψυχική τους υγεία, μαθαίνουν να επικοινωνούν και έχουν καλύτερες σχολικές επιδόσεις, όπως φαίνεται και από πρόσφατες έρευνες.

Μπορεί οι ρυθμοί της καθημερινότητας λοιπόν να είναι γρήγοροι, ο χρόνος όμως που θα περάσετε με την οικογένειά σας είναι ζωτικής σημασίας και αναντικατάστατος.

Τι μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί για να έρθετε πιο κοντά;

Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια

Τα επιτραπέζια παιχνίδια αρέσουν σε μεγάλους και παιδιά και μπορούν να προσφέρουν στιγμές γέλιου και διασκέδασης. Βρείτε επιτραπέζια που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών, κατάλληλα για την ηλικία τους και αφιερώστε έστω και μία ώρα στο παιχνίδι.

Φάτε όλοι μαζί

“Οι οικογένειες που τρώνε μαζί , μένουν μαζί” λέει ο Rabbi Shmuley Boteach, οικογενειακός σύμβουλος. Προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον ένα γεύμα την ημέρα όλοι μαζί, και ακόμα περισσότερα τα Σαββατοκύριακα. Το οικογενειακό τραπέζι θα σας φέρει πιο κοντά, θα σας δώσει την ευκαιρία σας να μιλήσετε για τη μέρα σας και επιπλέον, σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που τρώνε μαζί με τους γονείς τους έχουν καλύτερες διατροφικές συνήθειες μεγαλώνοντας.

isxires oikogeneiakes sxeseis

Ανακαλύψτε νέα μέρη

Μπορεί οι καλοκαιρινές διακοπές να οδεύουν προς το τέλος τους, μπορείτε όμως να ανακαλύψετε νέα μέρη με την οικογένειά σας ακόμα και στην πόλη που μένετε. Επισκεφτείτε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, πάρκα και εξερευνήστε μαζί το άγνωστο αποκτώντας κοινές εμπειρίες.

Δείτε οικογενειακές ταινίες

Βλέποντας μία οικογενειακή ταινία, έχετε τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθείτε παρέα, να συζητήσετε και να μιλήσετε για τα μηνύματα που εκφράζει η κάθε ταινία. Όσο είναι καλοκαίρι, μπορείτε να διοργανώσετε και το δικό σας θερινό σινεμά όπως σας είχαμε δείξει σε παλιότερο άρθρο μας εδώ.

Μαγειρέψτε όλοι μαζί

Η μαγειρική δεν είναι μόνο μία δραστηριότητα που γίνεται κατ' ανάγκη. Είναι και μία διασκεδαστική και πολύ δημιουργική δραστηριότητα πόσο μάλλον για τα παιδιά. Μπείτε λοιπόν όλοι μαζί στην κουζίνα, πειραματιστείτε και δημιουργήστε. Σίγουρα θα γελάσετε και θα περάσετε αξέχαστες στιγμές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved