Φράσεις που βοηθούν ένα αγχωμένο παιδί να ηρεμήσει

Το παιδί σας είναι αγχωμένο; Πείτε του αυτές τις φράσεις.

Φράσεις που βοηθούν ένα αγχωμένο παιδί να ηρεμήσει

Πολλά παιδιά διακατέχονται από άγχος γεγονός που επηρεάζει την ψυχολογία και την καθημερινότητά τους.

Ο τρόπος διαχείρισης του άγχους όμως είναι μια βασική δεξιότητα που πρέπει να αποκτήσει το παιδί καθώς θα του φανεί χρήσιμη στην ενήλική ζωή του.

Κάθε φορά λοιπόν που βλέπετε το παιδί σας αγχωμένο δεν έχετε παρά να του πείτε μία από τις ακόλουθες εκφράσεις ώστε να το βοηθήσετε να αναγνωρίσει και να αποδεχτεί τα συναισθήματά του.

Σε αγαπώ. Είσαι ασφαλής

Το άγχος κάνει τα παιδιά σας να αισθάνονται ότι κινδυνεύουν .Το να επαναλαμβάνετε πόσο τα αγαπάτε και ότι είστε δίπλα τους τα βοηθάτε να νιώθουν ασφάλεια κι αυτό "χαλαρώνει" το νευρικό τους σύστημα.

Ας προσποιηθούμε ότι φουσκώνουμε ένα γιγαντιαίο μπαλόνι παίρνοντας μια βαθιά ανάσα

Αν πείτε σε ένα παιδί να πάρει μια βαθιά ανάσα εν μέσω κρίσης πανικού, το πιθανότερο είναι ότι θα ακούσετε "ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ!" Αντ 'αυτού, κάντε το ως παιχνίδι. Προσποιηθείτε ότι φουσκώνετε ένα μπαλόνι, κάνοντας αστείους θορύβους. Παίρνοντας βαθιές αναπνοές και φυσώντας μπορεί να αντιστραφεί η διάθεση, το παιδί να χαλαρώσει και να μειωθεί το στρες.

Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;

Αυτή η ερώτηση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για μεγαλύτερα παιδιά που μπορούν να εκφράσουν καλύτερα το «γιατί» σε όσα αισθάνονται.

agxos paidiou

Τι θα συμβεί στη συνέχεια;

Εάν το παιδί σας είναι ανήσυχο για ένα γεγονός, βοηθήστε το να σκεφτεί και να προσδιορίσει τι θα επακολουθήσει.

Ας αφήσουμε την ανησυχία σου στην άκρη για λίγο

Εκείνοι που είναι επιρρεπείς στο άγχος, συχνά αισθάνονται ότι πρέπει να κουβαλάνε το άγχος τους μέχρι να τελειώσει αυτό που τους το προκαλεί. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα δύσκολο για το παιδί… Κάντε από κοινού κάτι διασκεδαστικό ώστε να χαλαρώσει και να δει τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις.

Ας μάθουμε περισσότερα γι΄αυτό

Αφήστε τα παιδιά σας να εξερευνήσουν τους φόβους τους κάνοντας όσες ερωτήσεις θέλουν. Εξάλλου, η γνώση είναι δύναμη.

Ας μετρήσουμε

Αυτή η τεχνική απόσπασης της προσοχής δεν απαιτεί προετοιμασία, παρά μόνο παρατήρηση και σκέψη, τα οποία μειώνουν το άγχος που νιώθει το παιδί.

Κλείσε τα μάτια σου.. Φαντάσου ότι …

Η οπτικοποίηση είναι μια ισχυρή τεχνική που χρησιμοποιείται για να ανακουφίσει τον πόνο και το άγχος. Βοηθήστε το παιδί σας να φανταστεί ένα ασφαλές, ζεστό, χαρούμενο μέρος όπου αισθάνεται άνετα.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved