Πέντε τρόποι να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας το καλοκαίρι

Ευκαιρία τώρα το καλοκαίρι να κάνετε πολλά και διαφορετικά πράγματα με τα παιδιά σας.

Πέντε τρόποι να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας το καλοκαίρι

Οι περισσότεροι περιμένουν τις καλοκαιρινές διακοπές για να ξεκουραστούν και να περάσουν χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Το ίδιο ισχύει για τα παιδιά και τους γονείς. Ο χρόνος είναι περισσότερος, άρα μπορούν να τον εκμεταλλευτούν κάνοντας πράγματα που δεν προλαβαίνουν τις καθημερινές.

Είτε πάτε διακοπές, είτε μείνετε σπίτι, αξιοποιείστε το χρόνο που θα είστε με τα παιδιά σας, κάνοντας τα εξής:

Επισκεφτείτε ένα βιβλιοπωλείο

Αφήστε τα παιδιά σας να διαλέξουν ένα ή περισσότερα βιβλία και αφιερώστε λίγο χρόνο για να συζητήσετε για την επιλογή του. Όταν το διαβάσει, μιλήστε για το αν του άρεσε ή όχι και για ποιο λόγο. Είναι ένας καλός τρόπος όχι μόνο να διαβάζουν τα παιδιά εξωσχολικά βιβλία αλλά και να μάθουν να σκέφτονται και να επεξεργάζονται όσα διαβάζουν.

kalokairines diakopes1

Οικογενειακά γεύματα

Μπορεί τις καθημερινές να είναι δύσκολο να φάει όλη η οικογένεια μαζί, όμως κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών ή τα Σαββατοκύριακα αυτό είναι εφικτό.Ζητήστε από τα παιδιά να σας βοηθήσουν με την προετοιμασία του φαγητού, με το στρώσιμο του τραπεζιού αλλά και με το μάζεμα των πιάτων. Αν είστε έξω σε διακοπές, ξεκινήστε χαλαρές συζητήσεις αποφεύγοντας τη χρήση κινητών κατά τη διάρκεια του φαγητού.

Παίξτε μαζί τους

Είτε είστε στο σπίτι, είτε σε διακοπές, παίξτε μαζί τους. Ακόμα κι αν δεν έχετε ιδέα για το διαδικτυακό παιχνίδι με το οποίο έχουν …πορωθεί, δείξτε ενδιαφέρον και ζητήστε να σας το δείξει. Στη θάλασσα, αφήστε την ξαπλώστρα, κολυμπήστε μαζί τους, περπατήστε και γενικά αφιερώστε τους χρόνο.

kalokairines diakopes

Κάντε κάτι διαφορετικό

Οργανώστε μια ημερήσια εκδρομή, κάντε ένα πικ νικ στο βουνό, επισκεφτείτε έναν καταρράκτη, έναν αρχαιολογικό χώρο, ένα μουσείο, εξερευνήστε ένα μονοπάτι, γενικά κάντε κάτι διαφορετικό για το οποίο θα εκδηλώσει ενδιαφέρον το παιδί σας.Ο,τι κι αν επιλέξετε θα είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να περάσετε χρόνο μαζί και να δημιουργήσετε αναμνήσεις.

Φτιάξτε κάτι μαζί

Καθαρίστε τον κήπο, ανακαινίστε το δωμάτιο, φυτέψτε λουλούδια στο μπαλκόνι,, γενικά ξεκινήστε ένα έργο στο οποίο μπορείτε να εργαστείτε όλοι μαζί.
Υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Στο χέρι σας είναι να τα ανακαλύψετε.

Πηγή: screentimelabs.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved