Πέντε χαρακτηριστικά των καλών γονιών

Ποιες είναι οι συνήθειες που έχει ένας καλός γονιός; 

Πέντε χαρακτηριστικά των καλών γονιών
pexels.com /Creation Hill

Όλοι οι γονείς εργάζονται σκληρά για την ανατροφή των παιδιών τους.Θέλουν να είναι υγιή, ευτυχισμένα και να τα δουν να επιτυγχάνουν στη ζωή τους.

Στο πώς και αν θα τα καταφέρουν εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως είναι η νοοτροπία των γονιών αλλά και χαρακτήρας του κάθε παιδιού.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που υιοθετούν ορισμένοι γονείς, και τους κάνουν να ξεχωρίζουν, χωρίς να σημαίνει ότι αυτόματα αυτοί είναι οι καλοί και οι άλλοι όχι.

Τι κάνει ένας καλός γονιός

Έχει υπομονή

Όσο δύσκολο κι αν είναι στην πράξη, η υπομονή είναι απαραίτητη για κάθε γονιό. Μαθαίνει να μην αντιδρά παρορμητικά, δίνει χρόνο στον εαυτό του και στο παιδί να ηρεμήσει μετά από μια έκρηξη θυμού, γίνεται πιο δίκαιος.

Έχει αντοχή

Η υπομονή μαζί με την αντοχή κάνουν τον γονιό ανθεκτικό. Τα παιδιά είναι ανεξάντλητα και χρειάζονται από πλευράς γονιών τεράστια αποθέματα αντοχών.

kalos gonios

Είναι ευγενικός

Η ευγένεια είναι αρετή. Σε μια καθημερινότητα που συχνά σε αναγκάζει να δείξεις το χειρότερο εαυτό σου, το να μπορέσεις να συμπεριφέρεσαι με ευγένεια στους συνανθρώπους σου είναι πολύ σημαντικό. Πόσο μάλλον να βλέπουν τα παιδιά τους γονείς τους να είναι ευγενικοί όχι μόνο απέναντί τους αλλά και προς τους άλλους. Επομένως, οι καλοί γονείς μαθαίνουν στο παιδί τους να είναι ευγενικό δίνοντας οι ίδιοι το παράδειγμα.

Είναι δημιουργικός

Ένας δημιουργικός γονιός δίνει όλα εκείνα τα ερεθίσματα που χρειάζεται το παιδί του για να εκφραστεί. Του δίνει χώρο και χρόνο. Του δίνει την ευκαιρία να βάλει τη δική του σφραγίδα σε απλά, καθημερινά πράγματα χωρίς να του στερήσει τη χαρά της δημιουργίας

Έχει χιούμορ

Το χιούμορ είναι καταλυτικό στη σχέση γονιών και παιδιών. Ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους και τα βοηθά να κρατήσουν μια θετική στάση ζωής. Με το γέλιο μειώνεται επίσης το άγχος, και σύμφωνα με μελέτες, τα παιδιά έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη.

Πηγή: babyology.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved