Όλες οι μαμάδες λένε αυτές τις 8 ατάκες

Τις έχετε πει σίγουρα όλες, έτσι δεν είναι;

Όλες οι μαμάδες λένε αυτές τις 8 ατάκες

Όταν γίνεσαι μαμά, περιμένεις να γίνεις λίγο σαν την μαμά σου και σίγουρα κάνεις ένα πλάνο με το τι δεν θα πεις και τι δεν θα κάνεις στο δικό σου παιδί. Αυτά βέβαια στην αρχή, γιατί μεγαλώνοντας ένα παιδί συνειδητοποιείς ότι κάποια πράγματα είναι αδύνατο να τα αποφύγεις.

Και κάπως έτσι, οι κλασικές ατάκες που άκουγες κάποτε από τη δική σου μαμά, αρχίζουν να βγαίνουν από το δικό σου στόμα.

Μπαίνοντας για τα καλά στο ρόλο της μαμάς

fraseis pou lene oi mamades 1

Ποιες φράσεις είναι εκείνες που ξεστομίζεις και που σε κάνουν να αντιλαμβάνεσαι ότι είναι δύσκολο να μην μοιάσεις και να μην θυμίσεις έστω και για λίγο τη μανούλα σου που τόσο έκρινες όταν ήσουν σε μικρότερη ηλικία;

Επειδή το είπα ΕΓΩ!

Χα! Κλασική ατάκα έτσι δεν είναι; Μια ατάκα που περνά από γενιά σε γενιά.

Τι έβαλες στο στόμα σου;

Μια φράση που λέει μια μαμά κάθε φορά που βλέπει το μικρό της να βάζει το χέρι στο στόμα του, κρατώντας απίθανα αντικείμενα και έντομα στα χέρια του.

Μην το πιάνεις αυτό!

Τα συρτάρια, τα γυάλινα διακοσμητικά, ακόμη και οι πρίζες είναι απαγορευμένα να αγγίζονται από τα μικρά παιδιά. Για να μην αναφέρουμε τους πάτους παπουτσιών, τη λεκάνη της τουαλέτας, τα βρώμικα ρούχα.

fraseis pou lene oi mamades 4

Κοιμήσου παιδάκι μου!

Να κάτι που λέμε συνέχεια, ειδικά όταν βάζουμε ένα παιδί για ύπνο, το φιλάμε για καληνύχτα και εκείνο συνεχίζει να σηκώνεται, να ανοίγει τα μάτια του ή να κυκλοφορεί στο σπίτι μέχρι να νυστάξει πραγματικά.

Μην παίζεις με το φαγητό σου

Ναι, τα παιδιά θέλουν να παίζουν, αλλά αυτό απαγορεύεται την ώρα του φαγητού.

Βγάλε το δάχτυλο από τη μύτη!

Μόλις τα παιδιά καταλάβουν ότι το δαχτυλάκι τους χωρά μέσα στην μύτη τους, νομίζουν ότι ανακάλυψαν τον κόσμο όλο. Μια συνήθεια που αν την αφήσετε, δύσκολα κόβεται.

fraseis pou lene oi mamades 2

Φάε το φαγητό σου

Αυτή και αν ειναι μια φράση που χρησιμοποιούμε όταν στο πιάτο βρίσκεται σπανακόρυζο, φασολάκια, αρακάς ή βρασμένα καρότα.

Μην σκαρφαλώνεις στα έπιπλα

Οι καρέκλες, το τραπεζάκι του σαλονιού, το τραπέζι της κουζίνας, ο καναπές και ο πάγκος φαίνονται δελεαστικά για όλα τα παιδιά που πιστεύουν ότι είναι ο Ταρζάν.

Είναι απίστευτο πώς αυτές οι φράσεις συνεχίζουν να βρίσκονται στις top φράσεις και ατάκες που λέει μια μαμά κάθε μέρα και μάλιστα, επαναλαμβάνοντάς τις πολλές φορές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved