Tρόποι να γιορτάσετε το Πάσχα με τα παιδιά και να μειώσετε το στρες σας

Όταν έρχονται οι διακοπές, είτε πρόκειται για τις καλοκαιρινές, είτε για τις χριστουγεννιάτικες ή τις πασχαλινές, οι γονείς έχουν δύο πράγματα στο μυαλό τους.

Tρόποι να γιορτάσετε το Πάσχα με τα παιδιά και να μειώσετε το στρες σας

Πρώτον, να περάσουν όμορφα και να διασκεδάσουν τα παιδιά τους και δεύτερον να ξεκουραστούν οι ίδιοι. Πώς όμως θα το καταφέρουν αυτό, όταν υπάρχει μια πανδημία;

Ορίστε μερικές ιδέες που μπορείτε να τις εφαρμόσετε είτε τα μέτρα είναι και φέτος περιορισμένα, είτε δοθεί το πράσινο φως για τις μετακινήσεις εκτός δήμου.

diaforetiko pasxa me ta paidia 1

1. Κάντε πικ νικ

Είτε πάτε στο χωριό, είτε όχι, το πικ νικ σε κοντινό προορισμό είναι ό,τι καλύτερο για εσάς και τα παιδιά σας την περίοδο του Πάσχα. Φτιάξτε fingerfoods, φορτώστε το αυτοκίνητο με μπάλες, ποδήλατα και μια κουβερτούλα και απολαύστε μια μέρα στη φύση και τον καθαρό αέρα.

2. Επισκεφθείτε έναν αρχαιολογικό χώρο

Μια βόλτα στην Ακρόπολη ή στον Ναό του Ποσειδώνα (όσοι βρίσκεστε στην Αθήνα) θα σας χαλαρώσει και τα παιδιά θα μάθουν πολλά παραπάνω μέσα από αυτή την εξόρμηση.

diaforetiko pasxa me ta paidia 4

3. Δείτε από κοντά ζώα της φύσης

Αν βρίσκεστε στο χωριό δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε κοτούλες, πρόβατα και κατσικάκια για να δουν τα παιδιά σας από κοντά. Αν πάλι βρίσκεστε στην πόλη, ακόμη και εκεί, υπάρχουν σε κάποιες γειτονιές, οικογένειες, που έχουν στην αυλή τους κότες και κοτόπουλα... χήνες και χηνόπουλα (που λέει το γνωστό τραγούδι)

diaforetiko pasxa me ta paidia 3

4. Περίπατο στο βουνό

Αν σας αρέσουν οι περιπέτειες, δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε για έναν περίπατο σε κάποιο βουνό. Φορέστε τα σακίδια στην πλάτη σας, τα αθλητικά σας παπούτσια, ρίξτε στις τσάντες σας σνακ και νερό και περπατήστε ανάμεσα από δέντρα, έλατα, θάμνους και πεύκα. Αν μένετε στην Αθήνα και επιλέξετε να πάτε στην Πάρνηθα, τότε ίσως να σταθείτε τυχεροί και δείτε τα ελάφια που κατεβαίνουν στον κεντρικό δρόμο.

diaforetiko pasxa me ta paidia 5

5. Κάντε πράγματα σαν να είστε πραγματικά σε διακοπές

Αν ο καιρός ενδείκνυται, δεν έχετε παρά να πάτε μια βόλτα μέχρι την κοντινότερη παραλία. Αν ακόμη θεωρείτε ότι ο καιρός είναι κρύος για εσάς, δεν χρειάζεται να επιχειρήσετε να κάνετε την πρώτη σας βουτιά. Ακόμη και μια ηλιοθεραπεία αρκεί για να σας χαλαρώσει για να "γεμίσουν οι μπαταρίες σας". Ηλιοθεραπεία, μπορείτε να κάνετε και στο χωριό. Απλώστε μια πετσέτα ή μια κουβερτούλα στο μαλακό έδαφος της πλαγιάς και απλά αφήστε τον ήλιο να σας λούσει με τις ακτίνες του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved