Έξι πράγματα που πρέπει να κάνουν οι μαμάδες για τα παιδιά τους κάθε μέρα

Είναι σημαντικό να δείχνετε καθημερινά στα παιδιά την αγάπη σας.

 

Έξι πράγματα που πρέπει να κάνουν οι μαμάδες για τα παιδιά τους κάθε μέρα

Τα παιδιά, ανεξαρτήτου ηλικίας, έχουν ανάγκη τη φυσική στοργή. Ακόμα κι όταν είναι μεγαλύτερα και νιώθουν άβολα με τις εκδηλώσεις αγάπης, βρείτε έναν άλλο τρόπο να τους τη δείξετε.

Ως μαμάδες μη παραλείπετε σχεδόν καθημερινά τα ακόλουθα έξι πράγματα τα οποία θα βοηθήσουν να αναπτυχθεί μια ισχυρή σχέση ανάμεσα σε εσάς και το παιδί σας.

Δείξτε σωματική στοργή

Αφιερώστε χρόνο για να συνδεθείτε πραγματικά με το παιδί σας. Καθίστε και αφήστε το παιδί σας να χωθεί στην αγκαλιά σας. Κάντε την αγκαλιά… παιχνίδι. Χτυπήστε τα μαλλιά του εφήβου γιου σας, δώστε του ένα πεταχτό φιλί στο μάγουλο, αιφνιδιάστε τα με ξαφνικές αγκαλιές.

Να είστε παρόντες

Γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε για να το πετύχετε, αλλά δεν είναι εύκολο. Πρέπει να κλείσετε το τηλέφωνο, να βάλετε στην άκρη το τάμπλετ και να αφήσετε για λίγο τις δουλειές , όταν τα παιδιά θέλουν την προσοχή μας. Αφιερώστε τους καθημερινά χρόνο για μια χαλαρή συζήτηση σχετικά με την μέρα τους.

Να είστε ευγενικές

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αγαπάτε τα παιδιά σας όμως συχνά η συμπεριφορά σας μπορεί να είναι απότομη. Απαντάτε με θυμό ή με αδιαφορία και ξεχνάτε πόσο σημαντικό είναι η ευγένεια στις μεταξύ σας σχέσεις.

Μιλήστε τους με στοργή

Τα λόγια της μάνας είναι ισχυρά! Κάντε ό, τι μπορείτε για να βεβαιωθείτε ότι τα περισσότερα από αυτά που λέτε στα παιδιά σας «μεταφέρουν» την αγάπη και την αποδοχή σας .

Αποφύγετε τις φωνές

Η πειθαρχία των παιδιών μπορεί να επιτευχθεί όχι με φωνές αλλά με ηρεμία. Μπορεί οι φωνές να φαίνονται αποτελεσματικές αλλά μόνο παροδικά. Η διατήρηση της ψυχραιμίας σας βοηθά τα παιδιά να μάθουν να πειθαρχούν χωρίς να βγαίνετε εκτός εαυτού.

Γελάστε μαζί τους

Γελάστε με τα παιδιά σας με όλα όσα θεωρούν ότι είναι αστεία. Επισημάνετε πράγματα που νομίζετε ότι είναι αστεία. Παίξτε και απολαύστε το χρόνο που περνάτε μαζί τους.

Πηγή :imom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved