Τέσσερα ζεστά smoothies με μπανάνα για όλη την οικογένεια

Ό,τι πρέπει για κρύες μέρες σαν κι αυτές!

Τέσσερα ζεστά smoothies με μπανάνα για όλη την οικογένεια

Ποιος είπε ότι τα smoothies πίνονται μόνο κρύα; Κι όμως, υπάρχουν συνταγές για ζεστά smoothies, ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες όπως αυτές που διανύουμε.

Άλλωστε τα smoothies φτιάχνονται από λαχανικά και φρούτα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού ειδικά τον χειμώνα. Μίας λοιπόν και η κακοκαιρία "Μήδεια" σαρώνει τη χώρα και όλο το λεκανοπέδιο έχει ντυθεί στα λευκά, είναι ευκαιρία να χουχουλιάσετε στο σπίτι και να απολαύσετε ζεστά smoothies που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας.

Η δική μας πρόταση είναι τέσσερα smoothies, ιδανικά για μικρούς και μεγάλους. Και τα τέσσερα έχουν κοινό συστατικό την μπανάνα που σίγουρα αρέσει στα παιδιά.

Η διατροφική αξία της μπανάνας

Μία μέτρια μπανάνα έχει 105 θερμίδες, 0,4 γραμμάρια λίπος, 27 γραμμάρια υδατάνθρακες, 3,1 γραμμάρια φυτικές ίνες, 1,3 γραμμάρια πρωτεΐνες, ενώ παρέχει το 25% της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Β6 που χρειαζόμαστε. Επίσης, η μπανάνα είναι πολύ καλή πηγή καλίου και εντάσσεται στη διατροφή των παιδιών με το που ξεκινήσουν τις στερεές τροφές. Είναι μία τροφή ιδανική για σνακ καθώς αυξάνει την αίσθηση κορεσμού και θα κρατήσει εσάς και τα παιδιά χορτάτους για ώρα.

Δείτε πώς θα φτιάξετε τα τέσσερα ζεστά smoothies, στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved