Πώς να δημιουργήσετε αξέχαστες οικογενειακές στιγμές

Πολύτιμες στιγμές για εσάς και τα παιδιά σας.

Πώς να δημιουργήσετε αξέχαστες οικογενειακές στιγμές

Ο χρόνος που περνάτε με τα παιδιά σας κάθε μέρα δεν χρειάζεται να είναι προγραμματισμένος. Αντ 'αυτού, ο οικογενειακός χρόνος μπορεί να είναι αυθόρμητος και κατά τη διάρκεια συνηθισμένων αλληλεπιδράσεων μεταξύ σας, όπως όταν βάζετε το παιδί για ύπνο, όταν τρώτε όλοι μαζί ή όταν ρωτάτε το παιδί πώς ήταν η μέρα του.

Ακόμα κι αν αυτός ο χρόνος κυμαίνεται μόνο μεταξύ 10 ή 15 λεπτών, θα πρέπει να είναι ουσιαστικός.Απενεργοποιήστε την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, κλείστε τα κινητά τηλέφωνα ( ή βάλτε τα στο αθόρυβο) και μην είστε μπροστά στον υπολογιστή. Καθίστε με τα παιδιά και ξεκινήστε μια χαλαρή κουβέντα αρκεί να είναι ειλικρινής και να δείχνετε ουσιαστικό ενδιαφέρον.

Τρόποι για να κάνετε ξεχωριστές τις στιγμές με τα παιδιά σας

Ακούστε

Ακούστε όλα όσα σας λένε για την ημέρα τους εστιάζοντας στις εκφράσεις του προσώπου ακόμα και στον τόνο που μιλάνε.

Διαβάστε μαζί

Η ανάγνωαη βιβλίων διδάσκει στα παιδιά ότι τα βιβλία δεν είναι μόνο πηγή εκπαίδευσης αλλά και ευχαρίστησης.

Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια

Θα αλληλεπιδράσετε με τα παιδιά σας ενώ διασκεδάζετε.

Περιορίστε την τηλεόραση και τα κινητά

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) συνιστά όχι περισσότερο από μία έως δύο ώρες ποιοτικής τηλεόρασης ή βίντεο την ημέρα για παιδιά ηλικίας άνω των 2 ετών. Οι ειδικοί του AAP αναφέρουν επίσης ότι παιδιά κάτω των 2 ετών δεν πρέπει να παρακολουθούν τηλεόραση ή βίντεο.

Χαλαρώστε

Με τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε, το να καθίσετε χαλαρά με τα παιδιά σας στον καναπέ, στο πάτωμα, στην κουζίνα, είναι ωφέλιμο όχι μόνο για την ψυχολογία των παιδιών αλλά και της δικής σας.

Η ικανότητα να επικοινωνείτε με σεβασμό με το παιδί σας είναι μια από τις πιο ουσιαστικές και πιο δύσκολες δεξιότητες ενός γονιού και σίγουρα αξίζει τον κόπο να την αποκτήσετε.

Πηγή: stanfordchildrens.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved