5 συνήθειες που ενισχύουν το δέσιμο της οικογένειας μέρα με τη μέρα

Απλά καθημερινά tips για μία ευτυχισμένη και δεμένη οικογένεια.

5 συνήθειες που ενισχύουν το δέσιμο της οικογένειας μέρα με τη μέρα

Μία δεμένη οικογένεια είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας. Το μυστικό βρίσκεται στον χρόνο που περνάμε όλοι μαζί, ο οποίος, όχι μόνο ενισχύει τις οικογενειακές σχέσεις, αλλά δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας σε όλους.

Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που μεγαλώνουν σε οικογένειες που απολαμβάνουν δραστηριότητες όλοι μαζί, μαθαίνουν σημαντικές κοινωνικές δεξιότητες, έχουν υψηλότερη αυτοεκτίμηση, καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο και καλύτερη συμπεριφορά.

Ο γονέας παίζει βασικό ρόλο στην καλλιέργεια και προστασία των οικογενειακών δεσμών και ακόμα και στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οικογένεια είναι πάνω από όλα και ότι χρειάζεται συνεχή φροντίδα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πέντε απλές, καθημερινές συνήθειες που θα ενισχύσουν το δέσιμο της οικογένειας.

Εντάξτε στο καθημερινό σας πρόγραμμα μία δραστηριότητα που θα κάνετε κάτι όλοι μαζί

Πολλές φορές παρασυρόμαστε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, είναι σημαντικό όμως παρά την ούραση, το τρέξιμο και τις υποχρεώσεις, να βρίσκουμε έστω και μισή ή μία ώρα την ημέρα για να κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Αυτό μπορεί να είναι ένας περίπατος κοντά στο σπίτι ή τώρα, εν μέσω πανδημίας που ο χρόνος εντός σπιτιού είναι έτσι και αλλιώς περισσότερος, κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι ή μία άλλη δραστηριότητα που θα σας διασκεδάσει όλους.

Δημιουργήστε τις δικές σας παραδόσεις

Εντάξτε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας μία οικογενειακή δραστηριότητα που θα ακολουθείτε κάθε εβδομάδα. Αυτή μπορεί να είναι η παρακολούθηση μίας ταινίας κάθε Σάββατο, να μαγειρέψετε κάτι όλοι μαζί ή ότιδηποτε άλλο σας αρέσει.

oikogeneiakes paradoseis

Φάτε όλοι μαζί

Μελέτες έχουν δείξει ότι τρώγοντας όλοι μαζί, ενισχύετε όχι μόνο τις οικογενειακές σχέσεις, αλλά και τη σωματική και ψυχική ευεξία των παιδιών. Εάν δεν μπορείτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων να φάτε το μεσημεριανό γεύμα όλοι μαζί, δοκιμάστε να απολαύσετε μαζί το πρωινό ή το βραδινό. Κατά τη διάρκεια του γεύματος μιλήστε για τη μέρα σας και αποφύγετε να έχετε μαζί σας κινητά ή άλλες συσκευές.

Κάντε όλοι μαζί τις δουλειές του σπιτιού

Οι δουλειές του σπιτιού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα μπορούν να συμμετέχουν και τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία και το διαθέσιμο χρόνο τους. Φτιάξτε ένα χαρτί με τις δουλειές που πρέπει να γίνουν. Έπειτα μοιράστε τις δουλειές και ορίστε το χρόνο που θα τις κάνετε όλοι μαζί παράλληλα.

Κάντε οικογενειακές...συναντήσεις

Οι συναντήσεις αυτές δεν είναι ανάγκη να έχουν αυστηρό χαρακτήρα. Μπορεί να είναι άτυπες, στόχος τους όμως είναι έστω και για μισή ώρα να μιλήσουν όλα τα μέλη της οικογένειας, για ανησυχίες, άγχη ή οτιδήποτε άλλο νιώθουν την ανάγκη να μοιραστούν.

Πηγή: verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved