Το καλύτερο δώρο στο παιδί σου είναι μια δεμένη οικογένεια

H σημασία της στενά δεμένης οικογένειας στη ζωή του παιδιού.

Το καλύτερο δώρο στο παιδί σου είναι μια δεμένη οικογένεια

Η οικογένεια παίζει τον πιο κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη ενός παιδιού.Είναι τα σκαλοπάτια για να γνωρίσει τον κόσμο, να γίνει κοινωνικό, να αναπτύξει δεξιότητες. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή ενός παιδιού από μια δεμένη κι αγαπημένη οικογένεια.

Συντροφικότητα

Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε δεμένη οικογένεια δεν νοιώθουν μοναξιά και απομόνωση. Ξέρουν ότι μπορούν να βασιστούν στα μέλη της, να μιλήσουν για όσα τους απασχολούν, να μοιραστούν τους προβληματισμούς αλλά και τις χαρές τους.

Πίστη

Είναι γνωστό ότι η πίστη είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό μιας δεμένης οικογένειας όπως και η αφοσίωση. Τα μέλη αυτών των οικογενειών στέκονται το ένα δίπλα στο άλλο κάθε φορά που έρχονται δύσκολες στιγμές. Διαπραγματεύονται όταν συμβαίνει μια σύγκρουση και προσπαθούν να στηρίξουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Αγάπη

Η αγάπη είναι η δύναμη που κρατά τις οικογένειες μαζί για αιώνες. Δεν αναπτύσσεται φυσικά και αυτόματα. Θέλει προσπάθεια και υπομονή. Όμως η οικογένεια που καταφέρνει να είναι πραγματικά αγαπημένη , καταφέρνει να ξεπεράσει πολλά εμπόδια και να μείνει ενωμένη.

Γέλιο

Το γέλιο χαρακτηρίζεται ως φάρμακο για κάθε οικογένεια. Το χιούμορ αποδεικνύεται πάντα βαλβίδα διαφυγής για όλη την ένταση που συσσωρεύεται. Λέγεται ότι η οικογένεια που γελάει μαζί, μένει για πάντα μαζί. Το γέλιο βοηθά στο χτίσιμο μιας ισχυρής και δεμένης οικογένειας.

Η οικογένειά σας προσφέρει ένα αίσθημα ασφάλειας. Σας παρέχει άνεση, ελπίδα, κατανόηση, ενθάρρυνση, πίστη, αξίες, ιδανικά. Διασφαλίζει ότι αν χρειαστείτε ένα χέρι βοήθειας θα γνωρίζετε που να απευθυνθείτε.

Πηγή: teemit.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved