Η σημασία της οικογένειας στη ζωή του παιδιού

Οι γονείς παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού.

Η σημασία της οικογένειας στη ζωή του παιδιού

Οι γονείς έχουν καθοριστικό ρόλο στην ψυχική, σωματική, κοινωνική, οικονομική και επαγγελματική εξέλιξη των παιδιών.Τα βοηθούν σε κάθε τους βήμα και είναι δίπλα τους για να τα στηρίξουν ώστε να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προσκλήσεις.

Ασφάλεια

Ένα παιδί κατανοεί την ασφάλεια από την οικογένειά του επειδή μόνο η οικογένεια φροντίζει για όλες τις βασικές του ανάγκες, όπως το φαγητό, τα ρούχα, τη στέγη. Εκτός από τη φροντίδα αυτών των βασικών αναγκών επιβίωσης ενός παιδιού, μια οικογένεια παρέχει σε ένα παιδί συναισθηματική ασφάλεια. Ένα παιδί που αισθάνεται ασφαλές μπορεί να μεγαλώσει καλύτερα από ένα παιδί που ίσως ζει σε ένα ασταθές περιβάλλον και φοβάται να εκφραστεί ελεύθερα. Η ασφάλεια είναι ύψιστης σημασίας για ένα παιδί και μπορεί να το βοηθήσει να αναπτυχθεί συναισθηματικά, σωματικά και γνωστικά.

Εκπαίδευση

Για όλους τους γονείς, η μόρφωση των παιδιών τους είναι βασική προτεραιότητα. Δουλεύουν σκληρά προκειμένου να τους παρέχουν τα καλύτερα εφόδια ώστε να ζήσουν μια άνετη ζωή.

Εφηβεία

Σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο της ζωής των εφήβων, οι γονείς παρά τη σύγχυση και την αγωνία, είναι εκεί για να στηρίξουν το παιδί τους που προσπαθεί να βρει την ταυτότητά του.

Δύσκολες καταστάσεις

Η οικογένεια είναι μαζί στα εύκολα και τα δύσκολα. Είναι μεγάλη ανακούφιση για ένα παιδί να γνωρίζει ότι η οικογένειά του είναι εκεί για να το στηρίξει ακόμα και στις λάθος επιλογές του.

'Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, είναι σημαντικό να καλλιεργούνται καλές συνήθειες και αξίες στο παιδί αλλά εξίσου σημαντικό να του παρέχεται ένα ευνοϊκό και ασφαλές περιβάλλον ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί έχοντας σωστές βάσεις.

Οι γονείς είναι άνθρωποι και μπορεί να κάνουν λάθη. Το ζητούμενο όμως είναι να μαθαίνουν από αυτά και να μην τα αγνοούν. Οι γονείς λοιπόν δεν πρέπει να είναι σκληροί με τον εαυτό τους ούτε με το παιδί τους.

Με πληροφορίες από το parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved