Χριστούγεννα 2020: 5 tips για να τα κάνετε μοναδικά για όλη την οικογένεια

Πώς μπορείτε να κάνετε και τις φετινές γιορτές αξέχαστες για εσάς και τα παιδιά; 

Χριστούγεννα 2020: 5 tips για να τα κάνετε μοναδικά για όλη την οικογένεια

Ο κορονοϊός έχει φέρει πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά μας τους τελευταίους μήνες. Έχει αλλάξει τις συνήθειές μας, τον τρόπο επικοινωνίας με τους γύρω μας και φυσικά τον τρόπο που γιορτάζουμε ιδιαίτερες ημέρες και περιστάσεις όπως είναι τα γενέθλια, το Πάσχα και τώρα τα Χριστούγεννα.

Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι πιο διαφορετικά από οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Θα τα περάσουμε μακριά από εκδρομές, χριστουγεννιάτικα πάρκα και τραπεζώματα με πολλούς φίλους και συγγενείς. Φέτος τις γιορτές θα τις περάσουμε με την οικογένειά μας στο σπίτι.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τις απολαύσουμε και να περάσουμε ευχάριστές στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες. Τι μπορούμε να κάνουμε σαν γονείς;

Κάντε χριστουγεννιάτικες κατασκευές
Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι μία ψυχαγωγική και και πολύ δημιουργική δραστηριότητα για τα παιδιά. Αξιοποιήστε τον περισσότερο χρόνο που έχετε εντός σπιτιού και περάστε χρόνο μαζί φτιάχνοντας υπέροχες δημιουργίες εμπνευσμένες από τις ημέρες των γιορτών.

Δείτε ταινίες
Τα Χριστούγεννα έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλές ταινίες, ειδικά παιδικές. Τα βράδια που θα έχετε τελειώσει με τηλεργασίες, διαβάσματα και τηλεκπαίδευση, αφήστε μόνο τα φωτάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου ανοιχτά και απολαύστε όλοι μαζί μια ταινία κατάλληλη και για τα παιδιά.

Παίξτε παιχνίδια
Το παιχνίδι έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά και μιας και φέτος τις χριστουγεννιάτικες διακοπές θα τις περάσετε εντός σπιτιού, είναι ευκαιρία για να παίξετε κλασικά επιτραπέζια και άλλα παιχνίδια όπως παντομίμα, κρεμάλα κ.α.

Φτιάξτε μαζί τα χριστουγεννιάτικα γλυκά
Τα γλυκά έχουν την τιμητική τους την εορταστική αυτή περίοδο. Η μαγειρική, αποδεδειγμένα, έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά, εκτός αυτού όμως, είναι μία άκρως διασκεδαστική δραστηριότητα που θα τα ενθουσιάσει. Φτιάξτε μαζί φέτος τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα και απολαύστε την χαρά της δημιουργίας.

Βάλτε μουσική
Η μουσική έχει άμεση επίδραση στην ψυχολογία μικρών και μεγάλων. Βάλτε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, χορέψτε, και δώστε μία πιο χαρούμενη νότα στις μέρες της καραντίνας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved