Πόσα δώρα είναι αρκετά για ένα παιδί στις γιορτές;

Τι λένε οι ειδικοί.

Πόσα δώρα είναι αρκετά για ένα παιδί στις γιορτές;

Μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και ήδη τα περισσότερα παιδιά έχουν ζητήσει το δώρο που θέλουν να τους φέρει ο Άγιος Βασίλης.. Και μπορεί λόγω των συνθηκών τα δώρα να είναι λιγότερα φέτος από άλλες χρονιές, όμως τα παιδιά δεν θα μείνουν παραπονεμένα. Θα φροντίσουν οι γονείς γι’αυτό.

Όμως, ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός δώρων για ένα παιδί που θα το κάνει ευτυχισμένο και όχι κακομαθημένο;

Ορισμένοι θεωρούν ότι τρία δώρα είναι αρκετά. Άλλοι πιστεύουν ότι λόγω γιορτών μπορεί ένα παιδί να πάρει επτά και γιατί όχι δέκα δώρα. Τέλος, υπάρχουν και γονείς που δεν θέτουν κανένα περιορισμό στα δώρα θεωρώντας ότι τα Χριστούγεννα να είναι μια περίοδος που όλοι, μικροί - μεγάλοι, μπορούν την απολαύσουν όπως ακριβώς την επιθυμούν.

dora paidion stis giortes

«Ανεξάρτητα από το πώς επιλέγουν να χειριστούν το θέμα των δώρων, οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό που κάνουν τον Δεκέμβριο μπορεί να διαμορφώσουν τη στάση και τη συμπεριφορά των παιδιών τους για το υπόλοιπο του έτους», λέει ο Tim Kasser, καθηγητής του Ιλινόις που μελετά τον υλισμό. «Οσο πιο υπερβολικό είναι το δώρο, τόσο πιο πιθανό είναι ένα παιδί - ειδικά ένα μικρό παιδί - να λάβει το μήνυμα ότι η απόκτηση υλικών αγαθών είναι πολύ σημαντική», δήλωσε ο Kasser.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό του αυτό θα πρέπει να απασχολεί τους γονείς επειδή η έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που έχουν υλιστικές αξίες είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν ευτυχισμένοι και πιο πιθανό να έχουν κατάθλιψη και άγχος. Αυξάνονται επίσης οι πιθανότητες να γίνουν ανταγωνιστικοί και λιγότερο ενσυναισθητικοί. Τα παιδιά με υλικές αξίες έχουν επίσης χαμηλότερους βαθμούς στο σχολείο και δεν νοιάζονται το ίδιο για την ουσία της μάθησης.

Υπάρχει ενδεδειγμένος αριθμός δώρων;

«Η απάντηση είναι να βρεις κάποια ισορροπία δίνοντας στο παιδί δώρα που θα το κάνουν ευτυχισμένο αλλά και ένα δώρο ιδιαίτερα και σημαντικό ώστε να εκτιμήσει αυτά που παίρνει αλλά και όσα έχει», προτείνει ο Dr. Mark Bertin, αναπτυξιακός παιδίατρος στο Pleasantville της Νέας Υόρκης.

Πηγή: deseret.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved