Πώς αλλάζουν τα Χριστούγεννα όταν γίνεσαι γονιός

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι γιορτές είναι πολύ διαφορετικές μετά την απόκτηση παιδιών.

Πώς αλλάζουν τα Χριστούγεννα όταν γίνεσαι γονιός

Όλα σχεδόν στη ζωή σας αλλάζουν όταν έχετε παιδιά και αυτό περιλαμβάνει και τα Χριστούγεννα.

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης καθώς οι γιορτές πριν και μετά τα παιδιά είναι διαφορετικές.Πλέον, προτεραιότητα έχουν αυτά και εσείς συμβαδίζετε ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Πώς είναι τα Χριστούγεννα μετά τα παιδιά

  • Πρώτο σας μέλημα είναι τα δώρα των παιδιών κι αν περισσέψει χρόνος (και χρήματα) ίσως κάνετε ένα και στον εαυτό σας.
  • Το στόλισμα του δέντρου αλλά και του σπιτιού δεν περιλαμβάνει ακριβές μπάλες και υπέροχα κρυστάλλινα διακοσμητικά, αλλά υφασμάτινα ή χειροποίητα στολίδια που είναι ασφαλή για τα παιδιά.
  • Η προετοιμασία του φαγητού για το γιορτινό τραπέζι γίνεται με τ’ εμποδίων καθώς τα παιδιά είναι συνεχώς στα πόδια σας και ζητούν κι αυτά να σας βοηθήσουν ( ή να παίξουν).
  • Βλέπετε όλες τις παιδικές χριστουγεννιάτικες ταινίες και διαπιστώνετε ότι σας αρέσουν πολύ. Για να μην αναφέρουμε την πολλοστή φορά που έχετε παρακολουθήσει την ταινία « Μόνος στο σπίτι» και ακόμα αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν οι γονείς να ξέχασαν το παιδί τους στο σπίτι !
  • Το πρωινό χουζούρι την ημέρα των γιορτών αποτελεί παρελθόν. Τα παιδιά έχουν ήδη ξυπνήσει και σας φωνάζουν να ετοιμάσετε πρωινό, γιατί πεινάνε!

Ακόμα κι αν απολείτε τα Χριστούγεννα που ήσασταν αμέριμνοι και είχατε χρόνο για τον εαυτό σας, ξέρετε ότι αυτές τις γιορτές με τα παιδιά δεν θα τις αλλάζατε με τίποτα γιατί έχουν μια ξεχωριστή …μαγεία.



Με πληροφορίες από το todaysparent.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved