Πέντε ιδέες για να γιορτάσετε τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό στο σπίτι

Αυτές οι γιορτές θα είναι ξεχωριστές καθώς είναι οι πρώτες με το μωρό σας.

Πέντε ιδέες για να γιορτάσετε τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό στο σπίτι

Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωράκι σας κι αυτό αρκεί για να κάνουν τις φετινές γιορτές μοναδικές.

Παρότι το παιδί σας δεν μπορεί να καταλάβει γιατί υπάρχει τόσο ενθουσιασμός εσείς οφείλεται να φημιουργήσετε την πιο γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Και μπορεί λόγω κορονοιού και μωρού να υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί, όμως τρόποι να περάσετε καλά και να θυμάστε αυτά τα πρώτα Χριστούγεννα με το παιδί σας υπάρχουν και είναι οι εξής:

Στολίδια με τα αποτυπώματα του μωρού

Τα χέρια και τα πόδια του μωρού είναι απλά αξιολάτρευτα και αποτελούν την τέλεια διακόσμηση για το δέντρο σας. Φτιάξτε ένα ή περισσότερα στολίδια με ζύμη αλατιού (χρειάζεστε απλώς αλεύρι, αλάτι και νερό) και τα αποτυπώματά του. Μπορείτε να τα ζωγραφίσετε , να γράψετε την ημερομηνία γέννησης ή ότι άλλο εσείς θέλετε. Θα είναι ένα διαχρονικό στολίδι και κάθε χρόνο θα σας υπενθυμίζει πόσο μικρό ήταν το παιδί σας κάποτε.



Κορδέλα για το ύψος του

Μετρήστε το ύψος του μωρού σας με ένα κομμάτι κορδόνι ή κορδέλα (προτείνουμε σε χρώμα κόκκινο, πράσινο ή χρυσό για να είναι στο εορταστικό πνεύμα). Στη συνέχεια βάλτε τη σε ένα στολίδι και γράψτε μια ετικέτα που φέρει την ημερομηνία και κάθε χρόνο, συγκρίνετε αυτή την πρώτη μέτρηση των Χριστουγέννων με το τρέχον ύψος του παιδιού σας και δείξτε του πόσο έχει μεγαλώσει.

Χριστουγεννιάτικες πιτζάμες ( ή στολή Αι Βασίλη)

Ειλικρινά υπάρχει κάτι περισσότερο χαριτωμένο από έναν λιλιπούτειο Άγιο Βασίλη ή ένα μωράκι ντυμένο με χριστουγεννιάτικες πιτζάμες; Βρείτε ένα σετ που σας αρέσει και παραγγείλετε αν θέλετε ένα ζευγάρι για όλη την οικογένεια. Και φυσικά μην ξεχάσετε να τραβήξετε πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες.

Αγοράστε ένα χριστουγεννιάτικο άλμπουμ

Ξεκινήστε να φτιάχνετε το άλμπουμ των Χριστουγέννων από φέτος. Γράψτε μια ειδική σημείωση για το παιδί σας στο εξώφυλλο και κάθε χρόνο προσθέστε φωτογραφίες από τις γιορτές.

Αγοράστε ένα εξατομικευμένο στολίδι

Στην αγορά θα βρείτε πολλά και ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα στολίδια ή μπορείτε να φτιάξετε ένα μόνοι σας στο οποίο να αναγράφετε το όνομα του μωρού σας και το έτος. Να θέλετε να είναι πιο φανταχτερό, προσθέστε τη φωτογραφία τους, ακόμη και το βάρος και το ύψος της γέννησής του.

Πηγή: todaysparent.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved