Χαρείτε τις φετινές γιορτές μαγειρεύοντας με τα παιδιά

Μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε μαζί κουλουράκια, κέικ, κουραμπιέδες.

Χαρείτε τις φετινές γιορτές μαγειρεύοντας με τα παιδιά

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών. Περιμένουν με ανυπομονησία τα δώρα τους, δεν έχουν σχολείο, πηγαίνουν βόλτες, περνούν περισσότερο χρόνο με τους γονείς τους.

Παρότι φέτος λόγω κορονοϊού οι γιορτές θα είναι αρκετά διαφορετικές, μπορείτε να περάσετε καλά με τα παιδιά σας εστιάζοντας σε άλλα πράγματα σε σχέση με το παρελθόν. Εκμεταλλευτείτε το χρόνο που είστε μαζί στο σπίτι όχι μόνο για να παίξετε αλλά και να μαγειρέψετε. Βάλτε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, μπείτε στην κουζίνα και με κέφι φτιάξτε γλυκά για τις γιορτές.

Τι άλλο πρέπει να θυμάστε για να περάσετε καλά:

Διαβάστε τη συνταγή μαζί

Εάν τα μικρά σας τώρα μαθαίνου να διαβάζουν, οι συνταγές είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για να εξασκούνται. Εάν πάλι το παιδί σας είναι μεγαλύτερο, ζητήστε να σας πει την εκτέλεση της συνταγής ώστε να αισθάνονται όλοι ότι συμμετέχουν στη διαδικασία.

Ντυθείτε κατάλληλα

Φτιάξτε τις δικές τους μίνι ποδιές ή αυτοσχεδιάστε με ποδιές που ήδη έχετε. Τα παιδιά θα χαρούν πολύ.

Προετοιμάστε τα υλικά

Εάν τα παιδιά είναι μικρά, φροντίστε να έχετε ετοιμάσει τις σωστές δοσολογίες των υλικών ώστε να τα προσθέσουν μόνα τους και τα να αναμείξουν.

Φτιάξτε γλυκά σε χριστουγεννιάτικα σχέδια

Αστεράκια, δεντράκια, ανθρωπάκια είναι τα πλέον δημοφιλή σχέδια για τα μπισκότα ή τους κουραμπιέδες τώρα στις γιορτές. Φανταστείτε τη χαρά των παιδιών όταν δουν τα γλυκάκια που θα ετοιμάσετε μαζί να έχουν όλα αυτά τα σχήματα.

Δημιουργείστε μετά μουσικής

Αφήστε τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες να «πλημμυρίσουν» το σπίτι καθώς είστε στην κουζίνα με τα παιδιά σας. Χορέψτε μαζί τους και τραγουδίστε καθώς ανακατεύετε τα υλικά ή πλάθετε τα κουλουράκια.

Μη χάσετε την ψυχραιμία σας

Το ψήσιμο με τα παιδιά είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει χάος στην κουζίνα. Προετοιμαστείτε γι΄αυτό, πάρτε τα μέτρα σας και απολαύστε το!

Αποδεχτείτε την ατέλεια

Ακόμα κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο, μικρή σημασία έχει. Το ουσιαστικό είναι ότι τα παιδιά σας έχουν περάσει μοναδικά και έχουν διασκεδάσει με την ψυχή τους.

Πηγή: todaysparent.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved