4 τρόποι για να ενισχύσετε το δέσιμο της οικογένειας εν μέσω καραντίνας

Ποιες καθημερινές συνήθειες ακόμα και εν μέσω καραντίνας μπορούν να σας «δέσουν»σαν οικογένεια;

4 τρόποι για να ενισχύσετε το δέσιμο της οικογένειας εν μέσω καραντίνας

Οι μέρες καραντίνας συνεχίζονται και όπως όλα προμηνύουν θα συνεχιστούν για μερικές ημέρες ακόμα. Το σπίτι γίνεται ο χώρος εργασίας, εκπαίδευσης, παιχνιδιού και χαλάρωσης.

Η ιδιαίτερη αυτή περίοδος αν μη τι άλλο ευνοεί για να βρείτε τον χρόνο να περάσετε χρόνο με τα παιδιά και να υιοθετήσετε συνήθειες που θα σας «δέσουν» σαν οικογένεια.

Παίξτε επιτραπέζια

Όταν κλείνουν οι υπολογιστές που χρησιμοποιείτε για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση, μπορείτε να βρείτε λίγο χρόνο να παίξετε όλοι μαζί ένα οικογενειακό παιχνίδι. Θα διασκεδάσετε, θα χαλαρώσετε και σίγουρα θα γελάσετε πολύ.

Τρώτε όλοι μαζί

Ολοένα και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν τα οφέλη των οικογενειακών γευμάτων στην υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών. Ο εγκλεισμός στο σπίτι είναι ευκαιρία για να κάθεστε όλοι μαζί στο τραπέζι και να απολαμβάνετε τα γεύματά σας, από το πρωινό, μέχρι και το βραδινό.

Κάνετε μαζί τις δουλειές του σπιτιού

Ζητώντας από τα παιδιά να βοηθήσουν στις δουλειές του σπιτιού, τα μαθαίνουμε να είναι υπεύθυνα, να αντιληφθούν την έννοια των υποχρεώσεων και να δουλεύουν ομαδικά. Επιπλέον, είναι ένας τρόπος να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση των παιδιών που είναι γνωστό ότι λατρεύουν να βοηθούν και να νιώθουν χρήσιμα.

Προετοιμαστείτε για τις γιορτές

Μπορεί ο εορτασμός των Χριστουγέννων εν μέσω καραντίνας να μην είναι και το καλύτερό μας, είναι ευκαιρία όμως τις μέρες αυτές να στολίσουμε μαζί με τα παιδιά το σπίτι, να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές και τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα. Τα παιδιά σίγουρα θα κατενθουσιαστούν και θα κάνετε τις μέρες της καραντίνα λίγο πιο φωτεινές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved