Πέντε μαθήματα που μας διδάσκουν καθημερινά τα νήπια

Κι όμως, και τα παιδιά μπορούν να δώσουν σπουδαία μαθήματα.

Πέντε μαθήματα που μας διδάσκουν καθημερινά τα νήπια

Οι περισσότεροι γονείς επικεντρώνονται στο τι θα μάθουν στα παιδιά τους, από το να λένε "παρακαλώ" όταν ζητάνε κάτι, μέχρι το πώς θα βάζουν τα ρούχα ή θα δένουν τα κορδόνια τους.

Η αλήθεια όμως είναι ότι και τα παιδιά, με τον αυθορμητισμό και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα πράγματα, μπορούν να μας διδάξουν σπουδαία μαθήματα.

Δείτε παρακάτω πέντε μαθήματα που μπορούν να μας διδάξουν τα νήπια.

Μην εγκαταλείπετε μετά την αποτυχία

Τα νήπια μέρα με τη μέρα ανακαλύπτουν ολοένα και περισσότερα για τον κόσμο γύρω τους. Συχνά πέφτουν, βάζουν τα ρούχα τους ανάποδα, ποτέ όμως δεν τα παρατάνε. Με χάρη και πείσμα, σηκώνονται ξανά και προσπαθούν και πάλι από την αρχή.

Μην σταματάτε ποτέ να μαθαίνετε

Η περιέργεια είναι χαρακτηριστικό των νηπίων. Θέλουν να μαθαίνουν συνεχώς καινούρια πράγματα και με τις αισθήσεις τους εξερευνούν τα πάντα γύρω τους.

Να έχετε υπομονή

Η αλήθεια είναι ότι η υπομονή δεν είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε ένα νήπιο, σκεφτείτε όμως με πόση προσήλωση και επιμονή μπορεί να ασχοληθεί με κάτι που του αρέσει ή να προσπαθεί μέχρι να πετύχει αυτό που θέλει.

Ζήστε τη στιγμή

Τα νήπια εκφράζουν την χαρά τους με κάθε ευκαιρία. Η αγνότητα και ο αυθορμητισμός του, τα κάνουν να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή.

Μην έχετε προκαταλήψεις

Τις περισσότερες φορές, τα νήπια βλέπουν τα πράγματα πιο απλά από ότι εμείς οι μεγάλοι. Δεν έχουν προκαταλήψεις και μιλάνε με ειλικρίνεια για ό,τι σκέφτονται και νιώθουν.

Πηγή: verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved