4 σημάδια που θα σας δείξουν εάν κάνετε διακρίσεις ανάμεσα στα παιδιά

Πώς θα καταλάβετε εάν ξεχωρίζετε περισσότερο και έχετε αδυναμία σε κάποιο από τα παιδιά σας;

4 σημάδια που θα σας δείξουν εάν κάνετε διακρίσεις ανάμεσα στα παιδιά

Το μεγαλύτερο παιδί έχει την φήμη ότι είναι το πιο καλομαθημένο. Γεννήθηκε πρώτο και εξ αρχής είχε όλη την προσοχή των γονιών του. Αντίστοιχα, το μικρότερο θεωρείται ο Βενιαμίν της οικογένειας, το στερνοπούλι που όλοι το προσέχουν σαν τα μάτια τους και κανείς δεν του χαλάει χατίρι.

Η αλήθεια είναι ότι το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και έχει τη δική του προσωπικότητα. Ανεξάρτητα από το ποιο είναι το πρωτότοκο και ποιο το μικρότερο, οι γονείς θα πρέπει να συμπεριφέρονται στα παιδιά τους με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να κάνουν διακρίσεις που θα τους προκαλέσουν συναισθήματα ζήλιας.

Πολλές φορές ωστόσο, οι γονείς έχουν αδυναμία σε κάποιο από τα παιδιά και ασυναίσθητα το δείχνουν με τη συμπεριφορά τους.

Ποια είναι τα τέσσερα σημάδια που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και θα σας δείξουν εάν ξεχωρίζετε κι εσείς περισσότερο κάποιο από τα παιδιά σας;

Περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί του

Τα παιδιά ήδη από την πολύ μικρή τους ακόμα ηλικία αρχίζουν να διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους και είναι ανθρώπινο να ταιριάζετε περισσότερο με την χαρακτήρα του ενός από ότι του άλλου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είστε εξίσου κοντά στα παιδιά σας και να τους αφιερώνετε τον ίδιο χρόνο.

Ο τόνος της φωνής σας αλλάζει όταν μιλάτε για αυτό

Το χρώμα της φωνής αλλάζει ανάλογα με τα συναισθήματα που νιώθουμε για αυτό για το οποίο μιλάμε. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση των παιδιών. Εάν έχετε αδυναμία σε κάποιο από τα παιδιά σας θα παρατηρήσετε ότι αλλάζει η χροιά σας για αυτό.

Έχετε περισσότερες προσδοκίες

Εάν έχετε περισσότερες προσδοκίες από το ένα σας παιδί σε σχέση με το άλλο, πιθανότατα αυτό είναι και η αδυναμία σας. Με αυτόν τον τρόπο όμως, δίνετε στο ένα περισσότερο χώρο για να εξελιχθεί και στο άλλο άθελά σας του κόβετε τις φτερούγες και δεν του αφήνετε καθόλου περιθώρια για λάθη.

Είστε πιο αυστηροί με το μεγαλύτερο

Το στερνοπούλι σας μπορεί να είναι το μικρότερο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε πιο ελαστικοί μαζί του. Το μεγαλύτερο παιδί σίγουρα το αντιλαμβάνεται και αυτόματα νιώθει "ριγμένο".

Πηγή: bundoo.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved