Δέκα απλές συνήθειες που θα κάνουν τα παιδιά σας ευτυχισμένα

Μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε καθημερινά για το παιδί σας.

Δέκα απλές συνήθειες που θα κάνουν τα παιδιά σας ευτυχισμένα

Τα μικρά παιδιά περνούν καλά και διασκεδάζουν με απλά πράγματα. Αρκεί να έχετε τη διάθεση και να βρείτε το χρόνο να ασχοληθείτε μαζί τους.

Απενεργοποιήστε το κινητό σας

Όταν είστε σπίτι απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας ή βάλτε το στο αθόρυβο και δώστε προσοχή στα παιδιά που έχουν επιστρέψει από το σχολείο. Η σουηδική κυβέρνηση έκανε μια δημοσκόπηση και ανακάλυψε ότι το 33% των παιδιών παραπονέθηκαν ότι οι γονείς τους ήταν πάντα στο κινητό ακόμα κι όταν τους μιλούσαν.

Κλείστε την τηλεόραση την ώρα του φαγητού

Τα γεύματα είναι σπάνιες στιγμές για να απολαύσετε τη συντροφιά του άλλου. Υπάρχουν τεράστια πλεονεκτήματα για τα παιδιά. Τρώνε πιο υγιεινά και δεν βιάζονται. Απολαμβάνουν επίσης την παρουσία των γονιών τους και είναι λιγότερο πιθανό να έχουν μια διατροφική διαταραχή αργότερα στη ζωή τους.

Κάντε τον ύπνο μια πολύτιμη στιγμή

Τα παιδιά μεγαλώνοντας θα θυμούνται πάντα εκείνες τις στιγμές που τους διαβάζετε μια ιστορία λίγο πριν κοιμηθούν. Ο γονιός έρχεται πολύ κοντά με το παιδί του και εκείνο αισθάνεται συναισθηματική ασφάλεια.

Αγκαλιάστε τα

Αμέτρητες μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη τη στοργή. Νοιώθουν ότι τα αγαπούν και έχουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση. Ακόμα κι αν οι έφηβοι μπορεί να ντρέπονται και να μην θέλουν αγκαλιές, πρέπει πάντα να τους δείχνετε την αγάπη σας με λόγια.

eutixismena paidia1

Περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί τους

Είναι υπέροχο οι γονείς να περνούν ποιοτικό χρόνο μεμονωμένα με τα παιδιά τους. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τους δείξετε ότι πραγματικά τα αγαπάτε.

Επιλέξτε τις συνέπειες αντί για την πειθαρχία

Το κλειδί για μια σωστή γονική συμπεριφορά δεν είναι να δείχνουμε την αγάπη μας όταν όλα πάνε καλά και όταν η συμπεριφορά τους είναι κακή να τα τιμωρούμε αυστηρά. Η σταθερότητα από την πλευρά σας, ο διάλογος, οι συνέπειες και η ένδειξη της αγάπης σας , είναι τα «όπλα» για να αντιμετωπίσετε τη μη ενδεδειγμένη συμπεριφορά των παιδιών.

Αφήστε τους αστεία μηνύματα

Μπορεί να είναι ένα αστείο, ένα στοργικό σημείωμα ή οτιδήποτε δείχνει στα παιδιά ότι εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο της καθημερινότητάς σας.

Κοιτάξτε τους στα μάτια

Ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας με τα παιδιά είναι να τα κοιτάζετε στα μάτια καθώς τους μιλάτε. Το παιδί μπορεί να μάθει να περιμένει έως ότου έχει την πλήρη προσοχή σας. Είναι επίσης ένα μάθημα που μπορείτε να διδάξετε σε ένα παιδί, ότι η επαφή με τα μάτια είναι μια πολύ σημαντική κοινωνική δεξιότητα καθώς μεγαλώνει.

Χαμογελάτε πιο συχνά

Τι καλύτερος τρόπος για να δείξετε την αγάπη στα παιδιά σας από το να χαμογελάτε κάθε φορά που μπαίνουν στο δωμάτιο. Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που πρέπει να είστε αυστηροί, αλλά γιατί να μη χρησιμοποιήσετε το άλλο 90% για να δείξετε ότι τα αγαπάτε;

Γίνετε το σωστό πρότυπο

Πόσες φορές είπατε στα παιδιά σας τι να κάνουν, πώς να είναι ευγενικά και να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας; Συχνά, οι γονείς ξεχνούν ότι πρέπει να είναι τα καλύτερα πρότυπα. Να είστε λοιπόν ευγενικοί, στοργικοί και να φροντίζετε τους άλλους έτσι να ώστε να αποτελέσετε πρότυπο για το παιδί σας.

Πηγή: lifehack.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved