Πέντε τρόποι να αποσπάτε την προσοχή των παιδιών σας για να μη μαλώνουν

Πώς θα αποφύγετε τους τσακωμούς μεταξύ τους. 

Πέντε τρόποι να αποσπάτε την προσοχή των παιδιών σας για να μη μαλώνουν

Τα παιδιά βαριούνται εύκολα και συχνά για να σπάσουν τη ρουτίνα, τσακώνονται μεταξύ τους.

Κι εκεί, είναι αναγκαία η δική σας, έγκαιρη, παρέμβαση πριν αρχίσουν τα κλάματα και οι αλληλοκατηγορίες για τον ποιος πειράζει ποιον.

Παρακάτω θα βρείτε μερικούς τρόπους για να απασχολήσετε τα παιδιά όταν βλέπετε ότι …ψάχνονται για καβγά.

Ύπνος

Ο ύπνος μπορεί να μην ενθουσιάζει τα παιδιά αλλά είναι ίσως η καλύτερη λύση, ειδικά όταν πλησιάζει η ώρα να πάνε στο κρεβάτι κι έχουν εκνευρισμό. Αν πρέπει να κάνουν μπάνιο, αφήστε τα να επιλέξει ποιο από τα δύο θα πάει πρώτο εκτός αν υπάρχει διαφωνία και σε αυτό, οπότε αποφασίζετε με κλήρωση!

Παιχνίδι

Κάθε φορά που καταλαβαίνετε ότι θα ξεσπάσει καβγάς ζητήστε να παίξετε ένα παιχνίδι ή αναθέστε τους δουλειές ανάλογα με την ηλικία και τις ικανότητές τους. Έτσι, θα ξεχαστούν και θα απασχοληθούν με κάτι άλλο.

Ξεκαθάρισμα παιχνιδιών

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά κάθε φορά που θα ζητάτε από τα παιδιά να ξεκαθαρίσουν τα παιχνίδια θα ακούτε πάντα την ίδια δικαιολογία « μα τα παίζουμε όλα, τα χρειαζόμαστε». Όμως όταν προσπαθούν να ξεσκαρτάρουν παιχνίδια ανακαλύπτουν πολλά που είχαν ξεχάσει και περνούν αρκετό από τον χρόνο τους παίζοντας με αυτά. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να καταπολεμήσουν την πλήξη που οδηγεί σε τσακωμούς.

Φαγητό

Δεν εννοούμε κάθε φορά που υπάρχει ένταση να τους προτείνετε να τρώνε! Μπορείτε όμως να τους ζητήσετε να φτιάξετε μαζί το βραδινό ή κάποια σνακ. Επίσης, ζητήστε τους να σας προτείνουν ιδέες για πικ νικ και τι θα ήθελαν να πάρετε μαζί σας .

Διακόσμηση

Αν ο χώρος που περνούν το χρόνο τους είναι βαρετός ή μονότονος, είναι λογικό να στρέψουν την προσοχή τους αλλού. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάντε μαζί τους κάποιες μικροαλλαγές στο παιδικό δωμάτιο ώστε να υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης.

Με πληροφορίες από το todaysparent.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved