Γιατί είναι σημαντικό να τρώει όλη η οικογένεια μαζί;

Ποια είναι τα οφέλη για την ψυχολογία και την ανάπτυξη των παιδιών;

Γιατί είναι σημαντικό να τρώει όλη η οικογένεια μαζί;

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι έντονοι, πολλοί γονείς δουλεύουν από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, το πρόγραμμα των παιδιών είναι γεμάτο με διαβάσματα, σχολείο και εξωσχολικές δραστηριότητες και οι μέρες της εβδομάδας κυλούν πριν καλά καλά το καταλάβουμε.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, εν μέσω πανδημίας, η ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για την υγεία όλων μας. Εκτός όμως από τι τρώμε, εξίσου σημαντικό είναι και το πού και πώς τρώμε.

Σύμφωνα με μελέτες των τελευταίων ετών, τα οικογενειακά γεύματα έχουν πολλά οφέλη για τα παιδιά, αλλά και για τους γονείς.

Ενισχύουν το δέσιμο της οικογένειας
Μπορεί ο ελεύθερος χρόνος τις καθημερινές να είναι ελάχιστος, το τραπέζι όμως μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς όπου θα μιλήσουμε με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για τη μέρα μας, και για οτιδήποτε άλλο.

Τα παιδιά αποκτούν σωστές διατροφικές συνήθειες
Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη από το JAMA Network Open, τα παιδιά που τρώνε μεσημεριανό ή βραδινό με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, αποκτούν καλύτερες διατροφικές συνήθειες μεγαλώνοντας. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι και οι γονείς τρέφονται υγιεινά και είναι σωστά πρότυπα για τα παιδιά και όσον αφορά τις διατροφικές τους επιλογές.

Ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών
Ζητήστε από το μικρό σας να διαλέξει τη θέση του και να σας βοηθήσει στο στο στρώσιμο και το μάζεμα του τραπεζιού. Ενθαρρύνετέ το να σας μιλήσει για τη μέρα του κατά τη διάρκεια του γεύματος. Θα αισθανθεί ότι το σέβεστε και ότι νοιάζεστε για εκείνο.

Τα παιδιά βελτιώνουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2018, τα παιδιά που τρώνε με την οικογένειάς τους καθημερινά, έχουν πιο ανεπτυγμένες επικοινωνιακές δεξιότητες σε σχέση με άλλους συνομηλικούς τους.

Πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved