Γιατί η οικογένεια είναι τόσο σημαντική για τα παιδιά

Η οικογένεια επηρεάζει καθοριστικά τη ζωή ενός παιδιού.

Γιατί η οικογένεια είναι τόσο σημαντική για τα παιδιά

Από τις πρώτες στιγμές της ζωής τους, τα παιδιά εξαρτώνται από τους γονείς και την οικογένειά τους για να τα προστατεύουν και να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Είναι οι πρώτοι δάσκαλοι και λειτουργούν ως πρότυπα στο πώς να ενεργούν και να βιώσουν τον κόσμο γύρω τους. Με τη φροντίδα και τη διδασκαλία των παιδιών κατά τα πρώτα τους χρόνια, οι οικογένειες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά είναι έτοιμα να μάθουν ακόμα περισσότερα πράγματα πηγαίνοντας στο σχολείο.

Τι παρέχει η οικογένεια

Η οικογένεια παρέχει στα παιδιά ασφάλεια, συναισθηματική και ψυχική, που δεν μπορούν να βρουν πουθενά αλλού.Τα παιδιά «ανθίζουν» όταν οι γονείς είναι δίπλα τους, στηρίζοντας τις επιλογές τους.

Η οικογένεια βελτιώνει τη συνολική ευημερία

Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τους βιολογικούς τους γονείς έχουν καλύτερη γενική ευημερία από τα παιδιά που ζουν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Σε αυτού του είδους τις οικογένειες, τα παιδιά και οι γονείς παιρνούν πολύ χρόνο μαζί, υπάρχει συναισθηματική πληρότητα και λιγότερη ανασφάλεια.

Οι οικογενειακοί δεσμοί έχουν αποδειχθεί επίσης, ότι ενισχύουν την αυτοεκτίμηση και μειώνουν το άγχος. Αυτός ο ισχυρός δεσμός μπορεί να λειτουργήσει ως ένα είδος προστατευτικής ασπίδας και προσφέρει την αίσθηση ότι το παιδί ανήκει κάπου.

goneis

Παράλληλα, τα παιδιά που βιώνουν υγιείς οικογενειακές σχέσεις από μικρή ηλικία μπορούν να ελέγξουν τα συναισθήματά τους. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sage Journals τα άτομα που έχουν περισσότερο έλεγχο στη ρύθμιση των συναισθημάτων τους είναι αυτογνωστικά και μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε είδους συναισθήματα με υγιείς τρόπους.

Η οικογένεια συμβάλλει στη μακροζωία

Σε μια πρόσφατη μακροχρόνια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ενήλικες που δεν είχαν στενές σχέσεις με μέλη της οικογένειας εκτός από έναν σύζυγο, είχαν περίπου διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από τους ενήλικες με στενές οικογενειακές σχέσεις. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν επίσης ότι οι οικογενειακοί δεσμοί συνέβαλαν στην αύξηση του ορίου ηλικίας περισσότερο από τους δεσμούς φιλίας.

Οι υγιείς οικογενειακοί δεσμοί και οι σχέσεις δίνουν στους ανθρώπους μια αίσθηση ότι ανήκουν κάπου και αυτό τους βοηθά να έχουν μια ισορροπία στη ζωή τους.

Με πληροφορίες από το family.lovetoknow.com
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved