Το παιδί σας αργεί να κοιμηθεί και δεν ξυπνά για το σχολείο; Τι να κάνετε

Πώς θα ξυπνάει το παιδί πιο εύκολο για το σχολείο.

Το παιδί σας αργεί να κοιμηθεί και δεν ξυπνά για το σχολείο; Τι να κάνετε

Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο για πολλά παιδιά και γίνεται δυσκολότερο αν δεν κοιμούνται νωρίς το βράδυ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι μαθητές δημοτικού πρέπει να κοιμούνται τουλάχιστον στις 9 το βράδυ, προκειμένου να ξεκουραστούν. Αυτό σημαίνει ότι εάν σηκώνονται στις 7 π.μ για το σχολείο, θα πρέπει να κοιμηθούν το βράδυ στις 9:30 μ.μ.

Το πρόβλημα για τους περισσότερους γονείς είναι πώς να πείσουν τα παιδιά να κοιμούνται το βράδυ νωρίς, χωρίς γκρίνια και φωνές.

Πώς μπορείτε να το πετύχετε αν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα:

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τα παιδιά (συμπεριλαμβανομένων των εφήβων) να κάνουν αυτό που θέλετε είναι να κατανοήσουν τους λόγους.

Συζητείστε μαζί τους

Ορίζετε τα όρια στο σπίτι. Ακόμα και αν διαφωνούν μαζί σας πρέπει να τα τηρήσουν. Ο ύπνος είναι ύπνος. Προφανώς και δεν θα αφήσετε τα νήπια ή ακόμα και τα 12 χρονα να θέσουν τα δικά τους όρια ποντάροντας απλά στην δική σας υποχωρητικότητα.

Επιλογές

Όταν ανακοινώνετε το νέο πρόγραμμα, δώστε τους μερικές επιλογές. Θέλουν μισή ώρα στο κρεβάτι για να χαλαρώσουν ή δεκαπέντε λεπτά; Θέλουν να σβήσουν τα φώτα στις 9:15 ή 9:30 μ.μ.; Τον πρώτο καιρό θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά αν δουν ότι δεν έχουν εναλλακτικές θα συνηθίσουν στο νέο πρόγραμμα.

Περιορίστε την τηλεόραση

Το φως του υπολογιστή και της τηλεόρασης συνήθως προκαλεί υπερδιέγερση. Γι΄αυτό είναι προτιμότερο να αποφεύγουν τα παιδιά τη χρήση κάθε είδους συσκευής, ή την έκθεσή τους σε οθόνες τουλάχιστον μισή ώρα πριν πάνε για ύπνο. Βεβαιωθείτε επίσης ότι τα παιδιά δεν μιλούν στο κινητό ενώ εσείς πιστεύετε ότι κοιμούνται.

Διατροφή

Ειδικά το βραδινό πρέπει να είναι ελαφρύ και να μην περιέχει μπαχαρικά που θα προκαλέσουν καούρες στο στομάχι.

Απογευματινός ύπνος

Όσο κουρασμένο κι αν είναι το παιδί μη το αφήνετε να κοιμάται το απόγευμα. Αυτό θα προκαλέσει ανατροπή στο πρόγραμμά του. Το διάβασμα θα μετατεθεί για αργότερα και φυσικά ο βραδινός ύπνος.

Πηγή: ahaparenting.com

back to school afierwma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved