Τέσσερις πρακτικές συμβουλές για ένα ήρεμο πρωινό πριν το σχολείο

Πώς θα αναχωρήσετε για το σχολείο απολαμβάνοντας το πρωινό με τα παιδιά χωρίς φωνές και τρέξιμο.

Τέσσερις πρακτικές συμβουλές για ένα ήρεμο πρωινό πριν το σχολείο

Με την έναρξη των σχολείων ξεκίνησε και μια νέα καθημερινότητα για όλη την οικογένεια.

Από τη στιγμή που χτυπάει το ξυπνητήρι στο σπίτι αρχίζει ένας αναβρασμός με τα παιδιά και τους γονείς να τρέχουν να ετοιμαστούν.Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι συνήθως η έλλειψη συντονισμού που προκαλεί εντάσεις και εκνευρισμό.

Καθόλου καλή αρχή για το ξεκίνημα της ημέρας, δεν συμφωνείτε;

Παρακάτω θα βρείτε μερικές πρακτικές συμβουλές που θα κάνουν την πρωινή σας ρουτίνα λίγο πιο εύκολη.

Ενημερωθείτε για τον καιρό

Μπορεί να σας ακούγετε παράλογο, όμως γνωρίζοντας τι καιρό θα κάνει την επομένη, έχετε ετοιμάσει τα κατάλληλα ρούχα και ενδεχομένως να επισπεύσετε την αναχώρηση σας προκειμένου να γλιτώσετε την κίνηση.

Ετοιμάστε τη σχολική τσάντα από το βράδυ

Το να ψάχνετε το πρωί τι θα φορέσει το παιδί, αν έχει όλα τα βιβλία στην τσάντα του και παράλληλα να ετοιμάζετε το κολατσιό, σίγουρα δεν εξασφαλίζει την ηρεμία που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε - όλοι - τη μέρα σας. Γι΄αυτό, στη βραδινή ρουτίνα του παιδιού εντάξτε όχι μόνο την επιλογή των ρούχων της επόμενης μέρας αλλά και της ετοιμασίας της σχολικής τσάντας.

Οργανώστε τα πράγματά σας

Για να μη ψάχνετε το πρωί τα κλειδιά σας, το κινητό και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείτε καθημερινά, τοποθετήστε τα σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού, έτσι ώστε να τα βρίσκετε αμέσως.

Κρατήστε την ψυχραιμία σας

Μερικές φορές, τα πράγματα ξεφεύγουν το πρωί. Είναι λογικό και συμβαίνει, όχι πάντα γιατί υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος. Σε αυτές τις στιγμές λοιπόν η καλύτερη λύση είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο. Σκεφτείτε ότι μια …κακή μέρα είναι και θα περάσει.

Πηγή: everymum.ie

back to school afierwma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved