Μαμά που γέννησες με καισαρική, σε βλέπω, σε ακούω, σε νιώθω

Η Nicole McAuley γράφει για τους λόγους που μπορεί μια έγκυος να γεννήσει με καισαρική εξηγώντας πώς όλοι είναι αποδεκτοί.

Μία Μαμά
Μαμά που γέννησες με καισαρική, σε βλέπω, σε ακούω, σε νιώθω
Instagram / motherhood.bubble

Μαμά που γέννησες με καισαρική, σε βλέπω, σε ακούω, σε νιώθω. . .

Οι μαίες κρατάμε το χέρι των εγκύων και τις στηρίζουμε στο διαφορετικό ταξίδι της γέννας τους με καισαρική.

Απρογραμμάτιστη: Πολλές γυναίκες παλεύουν όλη μέρα και νύχτα και απλά στα μέσα του τοκετού αποφασίζουν να γεννήσουν με καισαρική. Το μωρό σας είναι χαρούμενο, αλλά το σώμα σας εξαντλημένο. Το ένστικτό σας ξέρει την απάντηση αλλά δεν παύει να αναρωτιέστε αν πήρατε τη σωστή απόφαση.

Έκτακτη ανάγκη: Είναι σαφές ότι το μωρό σας δεν έχει πάρει τη σωστή θέση, ο χρόνος είναι πολύτιμος κι αυτό το βλέμμα πανικού στα μέχρι πρότινος καθησυχαστικά πρόσωπα γύρω σας, σας ωθεί να εγκαταλείψετε την ιδέα ενός «φυσιολογικού τοκετού» καθώς το μόνο που θέλετε είναι το μωρό σας να γεννηθεί με ασφάλεια.

kaisariki.jpg

Instagram / motherhood.bubble

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική: Ξέρω ότι η απόφαση που πήρατε δεν ήταν εύκολη. Το έχετε σκεφτεί πιθανώς από τη γέννηση του τελευταίου σας μωρού. Προβληματιστήκατε μέρα και νύχτα, σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά. Είστε ρεαλίστριες αλλά το θέλετε τόσο πολύ. Προσπαθείτε να ελέγξετε το άγχος σας ελπίζοντας πώς όλα θα πάνε καλά.

Επιλογή: Σε βλέπω κι εσένα μαμά. Έχεις ετοιμάσει τα πάντα καθώς γνωρίζεις την ημέρα και την ώρα που θα γεννήσεις. Είχες χρόνο να σκεφτείς τις πιθανές επιπλοκές αλλά και το χρόνο αποκατάστασης. Ξέρεις ότι τώρα έρχεται η σειρά σου. Ναι σε καταλαβαίνω είτε έχεις πάρει την απόφαση για ιατρικούς λόγους είτε όχι.

Σε ετοιμάζω και η καρδιά μου χτυπάει δυνατά.

Ήμουν παρούσα όταν έκανες εκείνη τη σύντομη συζήτηση για να εξηγήσεις «τι πήγε στραβά» και πίσω από αυτή τη λεπτή μπλε χάρτινη κουρτίνα έλεγες με τρεμάμενη φωνή «έπρεπε να κάνω καισαρική ». Και νιώθω κάθε λέξη σου, κάθε δάκρυ.

Αλλά ξέρετε τι άλλο νιώθω, τη δύναμη μιας μητέρας και τη συντριπτική αγάπη και ανιδιοτέλεια που έχει για αυτό το μικροσκοπικό μωρό στην αγκαλιά της 🖤

Ελεύθερη απόδοση από motherhood.bubble @Instagram

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved