Τα παιδικά πάρτι στα 90s ήταν καλύτερα και μια μαμά εξηγεί το γιατί

Μπορούμε να επαναφέρουμε τα old school πάρτι γενεθλίων, παρακαλώ;

Μία Μαμά
Τα παιδικά πάρτι στα 90s ήταν καλύτερα και μια μαμά εξηγεί το γιατί
Bigstock

Όταν ήμουν παιδί, τα πιο αξέχαστα γενέθλιά μου ήταν όταν η μαμά μου διοργάνωσε ένα πάρτι στην πίσω αυλή με ένα σωρό παιδιά, φίλους και γείτονες. Παίξαμε κρυφτό , μακριά γαϊδούρα και φάγαμε πολλή τούρτα.

Ήταν ένα απλό πάρτι γενεθλίων, αλλά πολύ πετυχημένο.

Αντίθετα, όταν ο μικρός μου γιος ήταν μόλις 10, είχε ήδη προσκληθεί σε πολλά πάρτι γενεθλίων ένα εκ των οποίων είχε πόνυ. Και δεν μιλάμε για ένα πάρτι σε ένα μικρό και ταπεινό αγρόκτημα λίγο πιο έξω από την πόλη. Μιλάμε για πόνυ στην αυλή του σπιτιού.

Το παιδί μέσα μου ένιωσε κάτι παραπάνω από ζήλια . Μα πόνυ στην αυλή ενός σπιτιού;! Αυτό θα ήταν σίγουρα ένα όνειρό μου ως παιδί αλλά ως ενήλικας αντιλαμβάνομαι ότι είναι περιττό.

Τότε, έπιασα τον εαυτό μου να αισθάνεται νοσταλγία για τα old school πάρτι της παιδικής μου ηλικίας . Αχ, τι ωραίες μέρες…

Ως επί το πλείστον, κατάφερα να ξεφύγω από την τάση των πάρτι- υπερπαραγωγή που τα τελευταία χρόνια είναι όλο και πιο έντονη με τετραόροφες θεματικές τούρτες .

Έχω οργανώσει και εγώ cupcake party στο πάρκο ή πάρτι με θέμα το τραμπολίνο για τα παιδιά μου. Τώρα, ευτυχώς, μεγάλωσαν και το πιο συνηθισμένο αίτημά τους είναι να πάνε στην συναυλία του αγαπημένου τους τραγουδιστή ή να κοιμηθούν σε κάποιον φίλο του για να παίξουν Xbox. Με μια πίτσα και ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι ευχαριστημένα.

Θα έλεγα ψέματα αν δεν έλεγα ότι μερικές φορές νιώθω την πίεση να ανταγωνιστώ την αυτή την άνιση μάχη για το ποια μαμά κάνει τα καλύτερα πάρτι γενεθλίων . Έχω πληρώσει ένα σκασμό λεφτά για μια φανταχτερή τούρτα που είδα στο Facebook μόνο για να καταστραφεί μέσα σε λίγα λεπτά και ναι, το έχω μετανιώσει.

Μπορούμε άραγε να επαναφέρουμε τα πάρτι γενεθλίων του '80 και του '90;

Ξέρετε, τότε που οι κουρασμένες μας μαμάδες που δεν είχαν πρόσβαση στο Pinterest και έφτιαξαν ένα μείγμα κέικ το προηγούμενο βράδυ και μετά μας άφησαν να διακοσμήσουμε την τούρτα μόνοι μας.

Τότε που τα πάρτι μπόουλινγκ θεωρούνταν υπερβολικά.

Δεν λέω ότι δεν πρέπει ποτέ να εμπλακείτε στον προγραμματισμό του πάρτι γενεθλίων, ειδικά εάν αυτό είναι κάτι που σας φέρνει χαρά. Εάν είστε καλή στο να φτιάχνετε βουτυρόκρεμα με γεύση κεράσι ή εάν μπορείτε να ράψετε κουστούμια με θέμα την Elsa, τότε θα σας πω ένα τεράστιο μπράβο!

Ωστόσο, αυτά δεν είναι για εμένα.

Λατρεύω τις περιστασιακές συναντήσεις με άλλους γονείς και τα πάρτι χωρίς άγχος , όπου τα παιδιά παίζουν και οι γονείς συζητούν. Δεν μου αρέσει να φτιάχνω ή να διακοσμώ τούρτες ή να σκέφτομαι θέματα για πάρτι.

Δεν μου αρέσει να τρέχω κουρελιασμένη για να κάνω ένα υπερβολικό πάρτι γενεθλίων που μπορεί να μην θέλουν καν και πιθανότατα να μην είναι τόσο διασκεδαστικό.

Μπορούμε να κανονικοποιήσουμε το να κάνουμε στα παιδιά απλά πάρτι γενεθλίων; Μπορούμε να επαναφέρουμε τα χωρίς φασαρία , απλά πάρτι γενεθλίων που απολαμβάναμε ως παιδιά;

Γιατί δεν ξέρω για εσάς αλλά νιώθω κουρασμένη . Δεν έχω τον χρόνο ούτε την ενέργεια να σχεδιάσω κάτι λαμπερό ή περίπλοκο.

Εκτός από… τα χαμηλών τόνων και «ημι-χαοτικά» πάρτι γενεθλίων τα οποία είναι το αγαπημένο μου είδος πάρτι. Εξάλλου, η ίδια η παιδική ηλικία είναι ήδη αρκετά εντυπωσιακή όπως είναι.

Christine Organ @christineorgan

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved